Guttelaget til Havøysund IL på tur til Norway Cup_100x75

Småguttene nådde til kvartfinale

Småguttene plasserte seg blant de 8 beste lagene i sin klasse i Norway-Cup av totalt ca 80 lag. De møtte Høyang i kvartfinale på en gjørmete bane på Ekebergsletta torsdag morgen.

1 / 25

Klar til innsjekk

30.7

Høyang ledet 3-0 til pause.  Målene til Høyang kom etter feil som ble gjort i vær bakre rekke.  2 tilbakespill stoppet opp i gjørma og Høyang kunne scoore lett.  I angrep var vi uheldige og klarte ikke å scoore på våre sjanser - blant annet hadde vi et stolpeskudd som rullet etter målstreken.  I 2. omgang hadde vi flere sjanser men klarte ikke å scoore.  Høyang var mer effektiv og vant til slutt 5-0.

Våre gutter var svært misfornøyd etter kampen, men etter noen minutt tinte guttene opp og konklusjon var at vi var stålende fornøyd med det vi har prestert i årets Norway-Cup.  Alt i alt har vi spilt 7 kamper, der vi har vunnet 6 og har scooret 30 mål.  Scoringslisten vår er følgende:

Henrik Olli Johansen               1 mål
Utenom disse spilte:  Keeper Stian Sjursen, Thomas Strand, Robin Fauskanger, Christofer Bengtson.

Småguttene takker for all interesse og støtte som har vært rundt vår deltakelse i årets Norway-Cup.

29.7

SEIER I 1/8 DELS FINALEN

Etter en ny og fantastisk kamp av våre smågutter er vi nå klare for kvartfinalen i Norway-Cup.  Våre gutter skriver nå historie - ingen lag fra Havøysund har nådd så langt og ennå er vi ikke utslått.

Våre gutter hever seg fra kamp til kamp, hvor vi nå spiller meget god og underholdende fotball.  Figgjo var et godt lag som sto godt til oss.  Kampen var meget jevnspilt.  Tidlig i 1. omgang hadde Jardar Majala et kjempeskudd i tverrliggeren, men det var Figgjo som tok ledelsen.  Seint i 1. omgang klinket Jardar til med en velplassert markekryper som gikk i mål.  Pauseresultatet var 1-1.

I 2. omgang bølget spillet frem og tilbake med sjanser til begge lag.  4 minutter før full tid pirket Amund Stabell ballen mellom beina på keeperen til Figgjo og sikret kvartfinaleplass for oss.  Da sluttsignalet gikk var det jublende Havøysundgutter som forlot banen.  Hele laget spilte en kjempekamp med kaptein Sivert Dahl Johansen som beste spiller.

I morgen torsdag 30. kl 10.40 spiller vi kvartfinale mot Høyanger.

1/16 dels finale - Havøysund - Åsgårdsstrand
Tidlig onsdags morgen startet sluttspillet i Norway Cup, og guttene spilte 1/16 dels finale mot Åsgårdsstrand. kampen endte med seier, og åttendedelsfinalen spilles onsdag ettermiddag kl 1740. Vi har fått flere bilder som er lagt inn i bildeserien. Vi ønsker guttene lykke til med kampen i ettermiddag!

Tidlig onsdags morgen startet sluttspillet i Norway Cup, der det nå er cup spill, så nå er det vinn eller forsvinn.  Nivået på lagene er nå merkbart bedre så nå må vi vise oss fra vår beste side og guttene våre sviktet ikke.  Åsgårdstrand var et godt lag og kampen var jevnspilt.  Jardar Majala nettet 2 ganger i 1. omgang, så vi gikk til pause med 2-0 ledelse.  Tidlig i 2. omgang reduserte Åsgårdstrand og kampen sto og vippet.  Men etter en nydelig kontring startet av Henrik Olli Johansen til Thomas Strand som fra kanten slo inn til Morten Elveslett Johnsen som nettet sikkert.  Etter dette sikret vi seieren inn.

Kl 17.40 i ettermiddag skal vi spille 1/8 dels finale mot Figgjo.

Guttene rapporterer om at de hadde en trivelig dag på Tusenfryd og at de spilte den siste kampen i innledningsrundet i går kveld.  Selv om de første  kampene var vunnet hadde den siste kampen stor betydning i forhold til videre spill i turneringen. kampen mot Dombås ga seier, og gir oss flest poeng i gruppa, noe som sikrer oss sluttspill.

Videre skriver de: Kl 20.00 spilte vi mot Dombås på Valle Hovin (i nærheten av Madonnakonserten).  Dombås er det laget som har ytt oss mest motstand hittil.  Etter 1. omgang ledet vi 1-0 etter scooring av Amund Stabell.  Etter en god andre omgang ble sluttresultatet 3-1, der Amund scooret og Morten Elveslett Johnsen.  Vi ble dermed gruppevinner uten å avgi poeng.  Sluttabellen for vår pulje ble som følgende:

Havøysund                    4 25-5 12 poeng
Dombås                        4 10-4   7 poeng
Valnesfjord                    4  9-6   5 poeng
The Door, Albania           4  6-9   4 poeng
Kalandseidet/ Søfteland   4 1-29  0 poeng

I morgen, onsdag 29.07, kl 09.00 spiller vi 16 dels finale mot Årdalstangen.  Vinner vi den kampen spiller vi 1/8 dels finale kl. 17.40.

Laget er inntakt og formen er stigende så vi går en spennende dag i møte i morgen.

28.7

Mandag ble en ny god dag for småguttene våre på Norway Cup. det var en regnfull dag på Ekebergsletta og våre gutter møtte Valnesfjord. Etter en noe rotete kamp vant vi til slutt 5 - 2. Morten Elveslett Johnsen scooret 3 mål, mens Amund Stabell scooret 2 mål. Under følger en oppdatert statusrapport med bilder fra gjengen, vi vil legge ut flere rapporter når de kommer utover uka.

Vi er nå sikret videre spill i A-sluttspill og det før vi har spilt vår siste innledningskamp.  Det er likevel viktig at vi vinner vår gruppe slik at vi får "enklere" motstand i 16 dels finalen vi spiller onsdagsmorgen.

"Gutta fra havet" har satt seg i respekt her nede med effektivt og godt spill.  Etter 3 kamper har vi noe skadeproblem - Jardar har begynnende strekk i låret - Filipe har kink i nakken og Robin sliter med sine føtter, men ennå har vi alle med.

27.7

Norway Cup-gjengen rapporterer at de har det veldig bra i Oslo - vel installert på Kampen skole. Søndag spilte de to kamper, den første mot Kaldlandseid/Søfteland, den andre mot The Door fra Albania.

En liten sightsing på Karl Johan og på Operataket fikk vi tid til på lørdag før vi dro opp på Ekebergsletta der det meste skjer. Vi deltok på åpningssermonien med defilering og åpningskonsert med mange kjente artister. Vi tok forholdsvis tidlig kveld for å være forberedt til første kamp søndagsmorgen.

Søndag 1. kamp mot Kaldlandseid/ Søfteland, Bergen. Spente gutter dro tidlig opp til Ekebergsletta.  Guttene var skjerpet og tent - vi var enige om at vi måtte få en god start på turneringen. Møte med Kaldlandseid/ Søfteland fra Bergen ble mye enklere enn ventet.  Etter 50 sekunder scooret Jardar vårt første mål - etter 5 min. ledet vi 5-0.  Sluttresultatet ble 13-0.  Alle spillerne våre fikk mye spilletid og scooringslisten ble lang.  Morten fikk 3 mål, Jardar 2 mål, Sivert 2 mål, Amund 2 mål, Daniel 2 mål, Henrik 1 mål og Filipe 1 mål.

Kamp 2 - Søndag 26. juli kl 14.00 Havøysund - The Door, Albania

På en humpete bane på Valle Hovin spilte vi mot Albanske, The Door.  Å møte et utenlandsk lag gjorde våre gutter litt avventende og vi fikk derfor mål mot oss etter vel 5 minutter.  Utover i omgangen sløste vi sjansene og burde ledet klart etter 1. omgang.  Amund scooret etter 13. minutter så det sto 1-1 til pause.

I andre omgang tok vi initiativet fra start og var det klart beste laget.  Albanerne var god teknisk, men når guttene våre fant ut av dette etterhvert og var da bedre. Morten scooret etter 1 minutt av andre omgang, Filipe scooret etter vel 4 minutt og Jardar etter 8 minutt.  Albanerne reduserte mot slutten slik at sluttresultat ble 4-2 til oss.

Etter en kjempedag for oss har vi svært gode sjanser for å gå videre til mellomspill.

Søndag kveld dro gjengen til Ullevål og så kampen mellom Vålregna og Odd Grenland.

24.7

Småguttelaget til Havøysund stilte velvillig opp til fotografering før avreise til Norway Cup 2009. Guttene gleder seg masse til ei uke med fotball og mye annen moro.

Det er totalt 11 gutter i spillerstallen, og de har med seg trener Ruben Johansen, i tillegg til reiseledere Børge Johansen og Anne Amundsen. Laget skal bo på Kampen skole, og gleder seg til å spille de to første kampene på søndag. Alle spillerne var dessverre ikke med da bildet ble tatt, 3 av spillerne møter laget i Oslo.

Første kamp spilles mot et lag fra Sørlandet kl 0900, andre kamp spilles kl 1400 mot et lag fra Albania. I de innledende rundene spilles 4 kamper, og dersom de blir blant de to beste går de videre til A-sluttspillet, blir de nummer 3 går de videre til B-sluttspillet, som også spilles som cup.

I tillegg til fotball skal guttene bruke uka til å blant annet se Vålerenga - Odd på Ullevål stadion. Vi antar at det blir mye annen moro og :-)