vest finnmark bilde_100x75

Søker 1 mill kr til lokal samfunnsutvikling

Vest-Finnmark Regionråd søker Kommunal- og regionaldepartementet om 1 mill kr. til å gjennomføre tiltakene i Strategisk plattform 2011. Det er regjeringen som gjennom sin LUK-satsing stiller midler til disposisjon.

Regjeringa la 17. april 2009 fram ei distrikts- og regionalmelding med tittelen Lokal vekstkraft og framtidstru. (St.meld. nr. 25 (2008-2009)

”Eit hovudmål med meldinga er å gje kommunar og lokalsamfunn evne til å nytte lokalt handlingsrom og styrkje den lokale vekstkrafta.
Regjeringa har som mål at alle skal ha reell fridom til å busetje seg der dei vil. Dette er også viktig for å kunne oppretthalde eit spreitt busettingsmønster, som tek vare på viktige kulturelle og historiske verdiar som er sentrale for eigenarten til landet. Regjeringa vil sikre likeverdige levekår og ta ressursane i heile landet i bruk.”
Regjeringa sier videre i meldinga at lokal samfunnsutvikling i kommunene (LUK) skal styrka kommunene sitt arbeid med å bygga attraktive lokalsamfunn. Satsinga skal være med og gjera kommunane enda betre til å planlegga, mobilisera, samarbeida og gjennomføra utviklingsprosjekt, for på det viset å utvikla meir attraktive lokalsamfunn.
 

Skjema