(Finnmark Dagblad)

Troms politidistrikt har ikke gitt opp håpet om å finne den savnede Ella Birgitta Henriette Mathisen (23) fra Snefjord som ble savnet tirsdag morgen fra en fiskebåt sørøst for Vannøya i Troms. Torsdag fortsetta søket etter henne.

Les også: Fiskerjente fra Snefjord er antatt omkommet

Onsdag ble det søkt med et fly fra Tromsø flyklubb og redningsskøyta «Gideon». Letingen ga ingen resultater.

Ifølge Trond Amundsen i Troms politidistrikt var det torsdag strandsøk med cirka 50 mann fra Sivilforsvaret, Røde Kors fra både Troms og Lyngen, og Norsk Folkehjelp.

Det deltok tre båter i søket: Sjøredningskorpset med «Gideon», redningsskøyta «Oskar Tibring» og politiets egen båt.

Politiet stilte også med innsatsleder og hundeekvipasje. Det skulle gjøres strandsøk blant annet på Vannøya, Skorøya og Spenna med bakgrunn i informasjon om tidevannet. Men vi er usikre på hvor det har skjedd.

Politiet vurderer også å trappe søket ytterligere opp.

– Det er aktuelt også å bruke undervannskamera, sier Trond Amundsen i Troms politidistrikt.

Mathisen ble sist sett 6-tiden tirsdag morgen. De to andre ombord på sjarken, «Vengsøyværing», oppdaget at Mathisen var borte da de begynte å sløye fisk en time senere. Hun hadde ikke på seg redningsutstyret sitt da hun forsvant.

Lensmann Janche Røed i Hasvik hadde et kort avhør med de to andre om bord i sjarken tirsdag kveld etter at båten kom til Breivikbotn i Vest-Finnmark for å levere fisken.

Lensmann Røed sier det gjenværende mannskapet naturlig nok er sterkt preget av det som har skjedd.

Politiet i Vest-Finnmark fortsatte avhøret av de to andre på sjarken onsdag.