30. nov. 2020 kl. 09:47

Informasjon om Covid19

Informasjon fra beredskapsledelsen

Les mer...
18. mars kl. 16:02

Informasjon om Covid19

Informasjon fra beredskapsledelsen

Les mer...
A A A
Måsøy kommune Sludd 1
IMG_3546_145x109

Sommertemperaturer i går – full vinter i dag.

Naturen er en lunefull samarbeidspartner. Den ene dagen flyter det over med vann over alt for så å våkne opp fredagsmorgenen innesnødd med vindu som eneste utgangsmulighet. I dette kontrastenes rike er det vi lever og bor – og stortrives!

Mandag møtte jeg InfraNord, som er et heleid selskap av Repvåg Kraftlag. De leverer digitale bredbåndtjenester til oss, og som sikkert mange har registrert så henger det enkelte steder kabelruller opp i kraftlagets stolper rundt omkring i bygda vår. Disse kan lett knyttes til boligen din slik at du kan knyttes til både digital-Tv, internett og IP-telefon. Mange har allerede benyttes seg av tilbudet. Om du ønsker ytterligere informasjon kan du ringe 784 76800, eller du kan søke opp Repvåg Kraftlag på nett.

Senere på dagen var det møte med eiendomsmegler i forbindelse med salg av kommunale boliger. Noen har sikkert allerede registrert at det er hengt opp «Til salgs»-plakater på noen av våre eiendommer i Fjellveien og Lomvannsveien. Om du er interessert vil du få oversendt prospekt fra «Privatmegleren» på tlf. 99243030. Det er også mulig å få prospekt/takst utlevert på servicekontoret her på Rådhuset. Når vi finner en visningsdato vil dette bli kunngjort på kommunens hjemmesider.

Tirsdag og onsdag var jeg invitert til samarbeidsmøte med Statens Vegvesen og Veidekke. Det er jo ikke til å legge skjul på at det er kommet en del henvendelser til meg når det gjelder reisende som har vært misfornøyd både med brøyting, strøing, kolonnekjøringer og stengte veier. Dette tok jeg selvsagt opp når anledningen bød seg, og jeg fikk bekreftet at de tok alle våre klager seriøst. Informasjon er selvsagt et nøkkelord i denne forbindelse, og dette jobbes det med hele tiden for å bli bedre. Vegmeldingssentralen – tlf. 175 – var også med på møtet. De ønsker at ALLE henvendelse skal skje direkte til dem, og ikke til ordfører, slik at de får notert alle avvik og klager som kommer inn og får dette inn i sine statistikker. Dette som et ledd i egen forbedring og for at alle ledd som har med veien vår å gjøre skal kunne utføre sine oppdrag på en tilfredsstillende måte i fremtiden. For øvrig må jeg nevne at 175 har fortløpende kontakt med både Vegvesenet og brøytesjåførene under hele sesongen, og skal dermed være godt informert om veiforholdene hele tiden. Værstasjonen på Selvikhøyda  (egentlig i Hestevannsbakken) skal nå være tilkoblet og gi brøytemannskapet og reisende bedre informasjon om vær- og føreforhold i dette området i tiden som kommer. Ellers er det jo viktig å nevne at det finnes mye nyttig informasjon på vegvesenet.no og  vegvesen.no/vegvar. Det skal også finnes en APP med navnet veivær som kan være nyttig å bruke for de som er litt flinkere med slikt enn det jeg er!

Innovasjon Norge var på besøk i Havøysund onsdag kveld, og her var det mange som var møtt opp for å hente informasjon om hvilke lån og tilskuddsordninger som finnes for å starte egen bedrift.

Samme kveld var det årsmøte i Måsøy Historielag, og her ble Janne Johansen valgt som ny leder.

Torsdag var kommunestyret sammen igjen. Her ble man blant annet enige om å ta bort leieavgifter for kommunale lokaler når det gjelder trening, øving, osv. Inntektsbringende tiltak og private tilstelninger må derimot fortsatt belage seg på å betale husleie.

Strandgata er fortsatt i elendig tilstand, til tross for Vegvesenets iherdige forsøk på å tette hullene. Dette var kommunestyret også opptatt av, og gjorde et «klagevedtak» som oversendes Vegvesenet og andre berørte parter.

Kloranlegg ved Havøysund Vannverk er utslitt, uten at dette gjør noe utslag på vannkvaliteten vår foreløpig. Kommunestyret bevilget 550.000,- til nytt anlegg, og dette regner vi med kommer på plass i løpet av mai.

På Ingøy arbeides det aktivt for tiden med å gjøre gymsalen på skolen til stedets «storstue», slik at man der skal være i stand til å ta imot de mange gjester som kommer til å invadere øya i forbindelse med sommerens Ingøyfestival som finner sted i tiden 20. – 26. juli.

Endelig kom nordavinden som jeg har ventet på. Det er ikke naturlig for oss å traske i sørpe og vann på denne tiden av året, så derfor var det herlig å få et skikkelig snøfall igjen. Tenker at de som har hytter i Ryggefjord og Kobbefjord også fryder seg, for nå ser det ut til at scooterføret blir til deres fordel. Men vær obs på at isen kan være usikker på de vannene som skal forseres. Kanskje blir det også snø nok til å få arrangert skicup neste onsdag. Det ser lovende ut!

Nordavindskulingen påførte fiskeflåten en ny dag med landligge. For spesielt denne yrkesgruppe håper jeg været bedrer seg etter hvert slik at de får utøvet sitt yrke – og slik at vi landkrabber får fersk torsk på middagsbordet etter hvert.

Kle godt på deg, ta et godt tak om snøskuffen og kos deg i vinterværet. Snømåking er godt for folkehelsa.

God helg.

Hilsen Gudleif

IMG_3546.JPG

 

Skjema