30. nov. 2020 kl. 09:47

Informasjon om Covid19

Informasjon fra beredskapsledelsen

Les mer...
18. mars kl. 16:02

Informasjon om Covid19

Informasjon fra beredskapsledelsen

Les mer...
A A A
Måsøy kommune Skyet 2
stabell ing

Stabell’s 50 år

Det var en gang ei dame som var på bytur i Havøysund, hun hadde reist langt og var blitt kaffetørst og sa da ikke nei-takk til en kaffetår hos butikkeier Helga Kårdal. Det hun ikke visste da hun reiste hjem, var at hun hadde halvveis med seg en klesbutikk i bagen sin..


  1 / 5 
 
 
 


Stabell’s har 50 års jubileum og inviterer til bursdagsfest i butikken fra 5. – 7. mai

Dette står det å lese i invitasjonen som Stabell’s sendte ut til alle hustander i kommunen. Damen som det er snakk om er Gerd Stabell som da bodde i Sandvikvær på Hjelmsøy sammen med mann og barn. Der hadde de butikk og fiskebruk. Helga Kårdal, som da hadde klesbutikk i Havøysund,  var på tur til å avvikle den. Hun hadde en baktanke da hun inviterte Gerd på kaffe, og tilbød butikken til Gerd og hennes mann. Gerd reiste hjem og diskuterte dette med sin mann, og de bestemte seg for å flytte til Havøysund. Gerd og minstemann Tor-Bjarne som da  var 11 måneder flyttet til Havøysund i mai 1964, og resten av familien kom etter til sommeren. Resten av historien kjenner vi alle.

Gunn-Kari og Tor-Bjarne overtok butikken i 1990. Men alle som handler på Stabell’s vet at Gerd, som nå er 83 år, fortsatt er full sving i butikken. Selv betegner hun seg som lagersjefen.

Måsøy kommune gratulerer Stabell’s med jubileet, og håper på nye 50 år. Minst.

Skjema