Ultima Thule2_150x113

Stor interesse for Ultima Thule

Det ble til dels folksomt på Måsøy museum da Måsøy historielag lanserte den siste utgaven av årboka si - Ultima Thule - lørdag 17.november. Det er den 22. i rekka. Denne utgaven er på 104 sider og er i farger. Det betyr ikke at du finner farger overalt, da det stort sett er gamle bilder i årboka og de er som kjent i sort-hvit. Årboka inneholder om lag 25 artikler, så her er det lesestoff for de fleste og fra mange steder i Måsøy kommune.
Ultima Thule2_150x113

Historielaget har satset på en større utgave med farger, men det koster. De har fått trykt opp 850 stykker og det koster hele 78.000 kroner. Historielaget har lagt på prisen med 10 til 110 kr for årets årbok. Museumsbestyrer Bernt Jacobsen regner allikevel ikke med det store overskuddet. Han ser det som sannsynlig at det blir solgt 750 til 800 stykker. Overskuddet blir da i overkant av 5.000 kroner.

 

Det var som tidligere nevnt mange innom for å kjøpe den siste utgaven av Ultima Thule. I tillegg til å lese litt i Ultima Thule, kunne folk sette seg ned med en kopp kaffe og kose seg med nystekte vafler. Bernt Jacobsen, som har vært redaktør for denne utgaven, sammen med Tormod Guldbrandsen og Ann Torill Mathisen, representerte historielaget på lanseringsdagen. Den korte stunden vi var innom registrerte vi flere av artikkelforfatterne, som blant annet Marit Dahl Mathisen, Liv Jensen, Svein Mathisen og selvfølgelig Bernt Jacobsen. I tillegg var nyvalgt leder i oppvekstkomiteen, Roy Arne Andersen,  innom. Det er positivt med tanke på at historie- og kulturområdet tilhører denne komiteen.

 

Bernt Jacobsen og Tormod Guldbrandsen kan fortelle at pengene historielaget får inn, blant annet skal gå til å lage neste års årbok, samt lage et hus til issaga inne i Ryggefjord og engelsk og tysk tekst på Herabautaen som står ved hurtigrutekaia.

 
Det er 280 stykker som abonnerer på Ultima Thule. Abonnentene er i hovedsak private, men det er også noen museum og bibliotek. 

 

Bernt Jacobsen kan også fortelle at historielaget har kjøpt inn tjue stoler og en oppvaskmaskin til museumet. I gjengjeld får historielaget bruke museumet gratis til sitt arbeid.

 

Redaksjonen for den 22. utgaven av Ultima Thule har bestått av: Bård Mortensen, Marit Dahl Mathisen, Bernt Jacobsen og Gerhard Olsen.

 

Medarbeidere: Ellen Gregersen, Tormod Guldbrandsen, Per Asle Seppola, Rolf Jenssen og Anne Margrethe Lund.

 

Bernt Jacobsen har vært redaktør for denne utgaven av årboka.

Ultima Thule2_650x488
Bernt Jacobsen (til venstre) sammen med Tormod Guldbrandsen og Hulda Johnsen. Hulda var innom for å sikre seg denne utgaven av Ultima Thule til seg selv og til de eldre på omsorgsboligene.
Ultima Thule3_650x488
Praten gikk flittig rundt kaffebordet. Stort sett var det gamle dager som ble diskutert. Fra venstre: Erling og Erna Mikkelsen, Borgny Ellingsen, Torill Nilsen, Liv Jensen, Tormod Guldbrandsen (stående), Arnolf Jensen og Ann Torill Mathisen.
ltima THule5_650x867
Her ser du alle utgavene av Ultima Thule. Det er fortsatt mulig å få kjøpt de gamle utgavene med unntak av de fire første. Historielaget planlegger å få trykt opp de fire første utgavene på nytt.

Skjema