Ski-cup 16 (17)_100x150

Tur- og lysløpe i Havøysund åpnes.

Onsdag 15. juni kl 18.00 vil ordfører John Aase og fylkesidrettskonsulent Tom Johansen foreta den offisielle åpningen av den nye Tur- og Lysløpa i Dalbotn i Havøysund.

Endelig nærmer man seg slutten på byggingen av den nye Tur- og Lysløypetraseen i Dalbotn. På onsdag den 15. juni kl. 18.00 skjer den offisielle åpningen. Etter åpningen inviterer skiklubben til en liten turmarsj gjennom løypa. Etterpå vil skiklubben åpne Skibua for gratis saft til barna og salg av kaffe og vafler.

Det er Havøysund Skiklubb som står som eier av anlegget. Løypa er 2000 m lang og har en bredde på 3, 5 m. Hele anlegget har kostet nærmere 1,8 mill kroner. Dette er mye penger for en liten klubb. Men takket være finansieringsbistand fra tippemidler, Måsøy kommune, Sparebanken1NN, Havøysund Lions, tilskudd fra enkeltpersoner og betydelig egenkapital, har Havøysund Skiklubb lykkes i å realisere prosjektet. Riktignok vil det gjenstå litt grusing og montering av 3 – 4 lyspunkt, men dette er betalt og blir ferdig innen kort tid. Den skal gruslegges slik at den skal kunne benyttes av turgåere med barnevogn samt rullestolbrukere. Entreprenører for anlegget har vært Alfred Jørgensen & Sønner AS og Relacom.

Løypetraseen er koblet opp mot barnehage, skole, eldresenter og gangsti ned til torget. Skiklubben håper derfor at løypa blir et godt og viktig supplement til de mange eksisterende tilbud og at den blir flittig brukt. Med tur- og lysløypetraseen ferdig så er det vel ikke mange skoler her i landet som har så komplette nærmiljøanlegg knyttet opp mot et moderne skoleanlegg som i Havøysund. Her er lekeanlegg, fotballbinge, idrettsplass, idrettshall, lyssatt akebakke og nå lyssatt tur-/skiløype. I skolen finnes nye opp-pussede klasserom og spesialrom og elektroniske tavler er anskaffet og montert. Dette i tillegg til gymnastikksal, svømmehall, uværshall, ungdomsklubb og musikkbinge. Det må være verdens beste skole og nærmiljøanlegg hvor alle elever har gangavstand til skolen.

 

Skjema