8_145x109

Ungdomsrådssamling i Havøysund

Helgen 5-7/10 ble det avholdt ungdomsrådsamling i Havøysund. Dette var en samling for alle ungdomsrådene i Finnmark. Det var ungdommer fra Hammerfest, Tana, Sør-Varanger, Porsanger, Kvalsund, Vardø og Måsøy som var å tilstede. Samlingen var et samarbeid mellom Måsøy ungdomsråd og prosjektet "aktive ungdomsråd i alle kommuner".

  1 / 14 
 
058.jpg 
058.jpg
 


Med et høyt kunnskapsnivå og stort engasjement fra ungdommene, ble det duket for gode diskusjoner og debatter.

Det var et stramt program som var satt opp, med både faglig og sosiale aktiviteter. Alle de tilreisende ungdommene var innlosjert på Havøysund Hotell, hvor meste parten av programmet fant sted.
Fredagen var det kun det sosiale som var i fokus. Da var det pizza og quiz på hotellet for deltakerne.
Når man har slike samlinger er det faglige og det sosiale nesten like viktig. Man får faglig påfyll, men samtidig får en knyttet kontakter med andre som jobber med mange av de samme tingene.
Lørdagen var alle rådene på plass i Havøysund. Stian Sjursen fra Måsøy ungdomsråd var konferansier og loset alle gjennom programmet.
Ordfører åpnet samlingen med å ønske ungdommene velkommen til kommunen og ønsket lykke til med videre arbeid.  Så var det tid for status, og hvor går veien videre i prosjektet «aktive ungdomsråd i alle kommuner» ved prosjektleder Hilde Lyngedal Rollstad.
Videre hadde Arvid Mathisen leder i Vest-Finnmark regionråd et innlegg om saksgangen i den kommunale sektoren. I tillegg hvordan kan man fremme en ide, hvordan gå frem, og når kan ungdomsrådene forvente å få svar på saken.
Mette Olsen fra Mental Helse hadde et kort innlegg for ungdommene om verdensdagen som er 10. oktober og om årets tema som er: Vær med! Spre kunnskap og snakk sammen . Ungdomsrådene ble oppfordret å snakke om temaene og om mulig ta dette opp i sine råd.
Aina Borch fra Inspiranor hadde et innlegg om blant annet kommunikasjon, og Roy Arne Andersen som sitter i HUK kom og fortalte om LOSA og fremtiden. 
Ande Trosten fra Ungdoms politisk utvalg tok også turen til Havøysund for å høre hva ungdommene hadde å si. Her fikk ungdommene informasjon om kultur- og kollektiv kortet og ungdommenes fylkesting som skal etableres. Samtidig kom ungdommene med innspill på hvordan de ser for seg et fremtidig ungdommens fylkesting. Nyttige innspill som kommer godt med når et UFT skal etableres.
Lørdagsettermiddag var det sosiale aktiviteter som stod på programmet. Det ble kjørt paintball turnering i polarhallen. Senere var det middag på Havøysund hotell, etterfulgt av konsert med gruppa Moillrock på samfunnssalen.  Ungdomskonserten var åpen for alle ungdommene i kommunen.
Alt i alt en begivensrik helg med mange engasjerte og flinke ungdommer. Det er ikke tvil om at det er et høyt kunnskapsnivå, stå på vilje og et enormt engasjement blant de unge. Fra ungdommenes ståsted er det et stort ønske å etablere et UFT. Dette for å bedre mulighetene til å løfte opp og frem flere ungdomssaker.
 

Skjema