Tufjord_100x75

Utbygging av Tufjord vannverk må utsettes

På grunn av svært lang saksbehandling hos Mattilsynet kommer vi beklageligvis ikke i gang med utbyggingen av Tufjord vannverk i 2011.

Utvidelse av Tufjord vannverk og montering av renseanlegg har vært under planlegging i lang tid. På grunn av dårlig tilgang på godt vann, både fra overflaten og fra borebrønner, har utprøving av alternative løsninger pågått de seneste årene. I fjor - i 2010, ble det endelig besluttet at en skulle legge seg på et alternativ med bruk av både overflatevann og brønnvann. Hovedkilde blir brønnvann, men når forbruket er stort kan en blande inn overflatevann.

Dette alternativet ble så beskrevet og teknisk løsning grovprosjektert, og søknad om Mattilsynets godkjenning oversendt Mattilsynet i slutten av oktover 2010. I januar i år fikk vi tilbakemelding om at Mattilsynet ikke har kapasitet til å behandle vår søknad før i juni måned 2011, og nå i mars kom det ytterligere et skriv med melding om at svar på søknaden først kommer i september. Med en behandlingstid på 10 måneder hos Mattilsynet må utbyggingen forskyves 1 år ut i tid, gjennomføring kan først skje i 2012. Forskriftene for drikkevannsforsyning er svært strenge og vi kan ikke sette i gang utbyggingen før vi har Mattilsynets bekreftelse på at den løsning vi har valgt blir godkjent. Utbygging og etablering av renseanlegg for Tufjord er med i kommunens budsjetter og økonomiplan, - følgelig blir det utbygging så snart godkjenning fra Mattilsynet foreligger.

Skjema