Medaljen for lang og tro tjeneste

Utdeling av Medaljen for lang og tro tjeneste

Måsøy kommune hadde gleden av å tildele Medaljen for lang og tro tjeneste til tre av våre veteraner denne uken. Medaljen er en heder til arbeidstakere med minst 30 år hos samme arbeidsgiver. Den er en unik og tradisjonsrik påskjønnelse alle arbeidsgivere kan bruke for å vise at man verdsetter god innsats gjennom mange år.
Medaljen for lang og tro tjeneste

Pleie og omsorgs-tjenesten

Annfrid Matheussen fikk den 9.juni 2009 utdelt sin medalje for lang og tro tjeneste i Måsøy kommune.
Annfrid startet sin jobbkarriere i kommunen for 38 år siden. Hun var da hjemmehjelp i Snefjord, fra 1971 til 1985. Frem til sommeren 1989 arbeidet hun til sammen 2 år på Kveldsol som assistent. I tillegg stilte hun opp som husmorvikar når det var behov for det.

I desember 1990 fullførte Annfrid sin fagutdanning, og fikk vitnemål som hjelpepleier.

I januar 1991 begynte Annfrid å jobbe som hjelpepleier på helsesenteret, og har med unntak av tre måneder som miljøarbeider, jobbet på helsesenteret helt frem til hun sluttet i november 2008.

Måsøy kommune vil på det varmeste takke Annfrid for hennes gode innsats i pleie- og omsorgstjenesten gjennom mange år.

Vi har dessverre ikke noen bilder fra denne overrekningen, men vi legger ut om vi finner tak i!

Skoleverket

To av våre veteraner i skoleverket – Elisabeth Guldbrandsen og Sverre Nygaard – går i sommer over i pensjonistenes rekker. Begge ble hedret med ”medaljen for lang og tro tjeneste” på kommunestyremøtet 18.06.09.

Elisabeth Guldbrandsen begynte sin karriere i Måsøy kommune som lærer ved Snefjord skole i 1969. I 1971 ble hun skole- og internatstyrer fram til og med våren 1975. Så gikk hun over i lærerstilling ved skolen. Fra august 1982 ble hun tilsatt som rektor ved skolen – en stilling hun hadde til sommeren 2002 – da aktiviteten ved skolen opphørte. De siste årene har Elisabeth vært lærer ved Havøysund skole.
I tillegg til lærergjerningen har Elisabeth nedlagt et stort politisk arbeid – både på det lokale planet og på fylkesplan.

Ordføreren overrekker medaljen til Elisabeth Guldbrandsen
Ordføreren overrekker medaljen til Elisabeth Guldbrandsen

Sverre Nygaard kom til Måsøy skole som lærer i august 1972. Fra og med skoleåret 1974/1975 har han vært rektor på Måsøy skole fram til sommeren 2008. Dette siste skoleåret har han hatt en delstilling som lærer ved skolen.
Sverre har lagt ned en stort innsats innenfor kulturarbeid: Kulturstyre, bygdeboknemnd, historie- og museums-laget, reklamefilm over Måsøy kommune, aktiv med artikler og bilder i ”Ultima Thule”. Han har fått kulturprisen i to kommuner samme året: Måsøy og hjemkommunen Tolga. Videre har Sverre vært en pådriver for IKT i skoleverket i Måsøy.

I statuttene for tildeling av Norges vels ”Medalje for lang og tro tjeneste” heter det: Arbeidstakeren må ha vært i tjeneste hos samme arbeidsgiver/arbeidsgivergruppe i minst 30 år. Dette har begge våre veteraner klart med god margin (40 år og 37 år). Vi gratulerer begge to og takker for kjempeinnsatsen alle disse årene. Så ønsker vi selvsagt lykke til som pensjonister.

Ordføreren overrekker medaljen til Sverre Nygaard
Ordføreren overrekker medaljen til Sverre Nygaard

Skjema