30. nov. 2020 kl. 09:47

Informasjon om Covid19

Informasjon fra beredskapsledelsen

Les mer...
18. mars kl. 16:02

Informasjon om Covid19

Informasjon fra beredskapsledelsen

Les mer...
A A A
Måsøy kommune Skyet 1
IMG_3507_145x109

Uvær og store snømengder - ordførerens hjørne

Uvær og store snømengder har preget hverdagen vår de siste ukene. Vind opp mot orkan styrke er ikke hverdagskost, selv på våre breddegrader. Slitasje på snøfresere, spader og snøskuffer må vi bare se positivt på all den stund det holder oss i virksomhet, det er helsebringende og musklene blir trimmet slik at de fleste av oss ser ut til å kunne stille opp i neste Mister univers-konkurranse.

Det er heldigvis ikke meldt inn skader etter uværet, bortsett fra at pappen er flerret av på grendehuset i Lillefjord. At Fv 889 har vært kolonnekjørt og stengt i perioder får vi være overbærende med. Brøytemannskapet har nok til tider hatt en stri tørn, både langs fylkesveien og i  Havøysund. Store snødunger rundt i bygda er klare vitnesbyrd på nettopp dette.  Regner med at dette er flotte plasser for barna å boltre seg på.

For to uker siden fikk vi overvære årets revy «E det åpent?» i regi av Havøysund Musikkforening. Man skal være forsiktig med å bruke for sterke superlativer da de sikkert kan brukes i mange senere sammenhenger, men for meg var årets forestilling en av de aller beste på mange år. Og det sier ikke så lite, for HMF har hatt mange flotte fremføringer opp gjennom årene. (Det som gledet meg mest var jo selvsagt at de hadde merket seg at vi har fått ny ordfører!!) At HMF klarer å fremskaffe nye, og utrolig dyktige, artister, skal de ha all honnør for. Musikkvalget, musikken og aktørene var – enkelt sagt – gode. Jeg tror alle som satt i salen mente de fikk mye igjen for pengene.

Tirsdag fikk publikum oppleve en flott konsert – «Sibeth synger Hoff» - på Biblioteket. Det er godt å se at lokalene også kan brukes til ulike aktiviteter, og jeg regner med at det kommer flere konserter i tiden som kommer.

Siden sist har jeg deltatt på Regionrådsmøte i Hammerfest, vært sammen med Hammerfest, Porsanger, Nordkapp og Kvalsund på Skaidi hvor vi har jobbet med kommunereformen, i tillegg til at jeg har deltatt på møter både i Havnestyret og Oppvekstkomiteen. Som dere sikkert forstår så blir det en del møtevirksomhet i en ordførers hverdag.

Jeg har også hatt møte med Byggtorget, Havøysund, hvor de la fram sine planer om bygging av nye boliger i Nordregata. Et meget spennende prosjekt som ennå er i «støpeskjeen».

I skrivende stund jobber ordfører og havnesjef med å utarbeide søknad til Kystverket i forbindelse med ønsket utvidelse av flytekaier i Havøysund og på Ingøy. Det er i sesongene stor etterspørsel etter kaiplass fra fremmedflåten, noe vi arbeider med å få forbedret.

Jeg vet ikke om dere har registrert det, men jeg har i alle fall fått med meg at Slippen har fått ny og større heisekran. Jeg skulle følge med da den ble satt opp, men måtte snu ryggen til i et kort øyeblikk. Da jeg snudde meg tilbake igjen sto den der. Utrolig hvor fort det gikk å få den på plass. Jeg begynte faktisk å lure på om de har ansatt tryllekunstnere på Slippen. Nå viste det seg at arbeidet foregikk på natten, så kanskje ikke så rart at jeg ikke fikk det med meg….

 

Etter en tur langs kaipromenaden oppdaget jeg det siste tilskuddet til fiskeflåten vår. Ny og ubrukt ligger M/K «Ragnar M» ved kaien. Båten er litt i underkant av 50 fot og tilhører Mathisen Fiskebåtrederi A/S. Gratulerer.

 

Molta A/S på Rolvsøy har dere sikkert hørt om. En liten bedrift som Siss-Heidi Hansen driver ute i havgapet og som har fått stor oppmerksomhet i det siste, og til og med fått pris for sitt utmerkede produkt. Dette viser at med stå på vilje er det mulig å få ting til å skje også «der ingen skulle tru at nokon kunne bu». Gratulerer til Siss-Heidi. Du er en god ambassadør for kommunen.

 

Skicupen skulle starte sist onsdag, og mange barn gledet seg til årets første langrenn. Tradisjonen tro – holdt jeg nesten på å si (og nå sa jeg det forresten) – stoppet værgudene dette denne gang også. Det er rart dette med onsdagsvær og skicup. I mange år har vi opplevd flott vær både før og etter start, men når startskuddet går begynner det å blåse. Husker for noen år tilbake hvor arrangørene måtte løpe rundt løypa for å hente inn ungene fordi det plutselig blåste opp til uvær. Vi ønsker ungene en fin tur neste onsdag.

 

Denne helga er jeg å finne på Østre Kjærringnes. Jeg savner hytta, og jeg tror jaggu hytta savner meg også.

God helg.

 

Hilsen Gudleif

 
IMG_3509.JPG

IMG_3507.JPG

 

Skjema