Multer_145x96

Vår egen molteprodusent deltar på årets Matstreif i Oslo

Vår egen molteprodusent Siss Heid Hansen fra Rolvsøy deltar på årets Matstreif i Oslo, og hun er en av ni som er håndplukket til å være med. Siss Heidi reiser med ny logo og design av molter, samt at hun har endret navn fra Arktiske delikatesser til Molta.

Multer_555x369.png

Videre kan du lese pressemeldingen fra Matstreif:

«Mat fra Nord-Norge» på Matstreif

Til uken reiser ni nordnorske matprodusenter sammen til hovedstaden, til Norges største matfestival, Matstreif. I selskap med et mylder av utstillere og spennende mat fra hele landet skal Oslo-borgerne blant annet bli tilbudt reinkjøtt, kyst-multer, ferske reker, fiskekaker, klippfisk, fjellrøye og kaffeost fra de tre nordnorske fylkene.

- Årets arrangement kommer som et resultat av tidligere erfaringer, og en erkjennelse at hele Nord-Norge må stå matmessig samlet, sier prosjektleder i Innovasjon Norge Troms, Mariann Sandnes. – Tidligere har matprodusenter fra Troms stilt mannsterke på Matstreif og det var produsentene selv som ønsket å utvide det geografiske området til hele Nord-Norge.

De nordnorske produsentene og produktene har god erfaring med å stille sammen, blant annet gjennom flere representasjoner på verdens største forbrukermesse, Grüne Woche i Berlin. Det har også vært suksess i matkonkurransen «Det norske måltid» på TV2; De nordnorske teamene har nemlig vunnet to av tre kokkekonkurranser under arrangementet.

En av vinnerkokkene, Johnny Trasti fra Trasti og Trine, drar sammen med de nordnorske produsentene sørover for å servere smaken av Nord-Norge på et eget kundearrangement i forkant av Matstreif.

- Vi håper på å sikre det nordnorske matfatet, sier Sandnes. Med dette arbeidet ønsker vi også å skape større bevissthet her i nord; hos reiselivsbedrifter, men også bedrifter og organisasjoner som bruker mat i representasjonssammenheng. Nord-Norge tilbyr et så bredt og balansert tilbud av matvarer og råvarer, at man kan lage de vidunderligste menyer av det. Det er jo etter hvert blitt en selvfølgelighet å servere lokale råvarer og produkter når bedrifter skal ha sine arrangementer og ta imot kunder og gjester både fra nær og fjern. Med et godt fokus på produkter og mangfold ønsker vi at det skal bli enda lettere.

Men nå er det Oslo som står for tur, og det er altså ni matprodusenter som er handplukket for å representere Nord-Norge. – Nå presenterer vi en smak av Nord-Norge som er tilgjengelig, og ikke bare drømmen om den. Alle er hjertelig velkommen til å møte oss på stand 49 på Rådhusplassen, sier Sandnes.

Artisten Jørn Hoel bidrar også på standen. Med røtter i Nord-Norge, en engasjert matentusiast og med gitaren i hand, er han en naturlig mann på laget.

- Jeg er meget stolt av å være med på dette arrangementet med mat fra hele Nord-Norge, sier Jørn Hoel. - Alle vet jo at råvarene fra Nord-Norge er verdens beste og kommer fra verdens reneste spiskammers. Det er en ære å være en del av dette.

- De ni deltakerne som representerer Nord-Norge er spesielt valgt ut idet de har valgt å satse i Oslo-markedet. På denne måten legger vi til rette for markedsutvikling, nettverksbygging og en styrking av bedriftenes muligheter, avslutter Mariann Sandnes.

Følgende bedrifter blir å finne på stand 49.

Skodi Rein AS fra Jergul, med tørket reinkjøtt og fryst ytre- og indrefilet av rein.

Molta AS (tidligere Arktiske delikatesser) fra Rolvsøy, med kystmolter hermetisert på glass og fryste naturelle molter i beger.

Kranes kjøkken fra Breivikbotn, med fiskekaker lagd «som bestemor gjorde det».

Halvors tradisjonsfisk fra Tromsø, med klippfiskstrimler, 500 gram, utvannet, fryst og klar til bruk.

Lyngen reker fra Lyngen, med skallreker, 170 g handpillede reker i lake og 100 grams handpillede reker ferskpakket.

Tromspotet fra Silsand, med poteten gulløye.

Sæterstad gård fra Hattfjelldal, med varmrøkt- og raket fjellrøye fra eget fiskefjøs samt brun geitost og kaffeost fra geitfjøset.

Aalan gård fra Lauvdalen i Lofoten, Lofotost med tyttebær, gomme, Himmeltind-ost, Betaost.

Kjerringøy gård fra Kjerringøy, med lagringsostene Rød Kjerringøy, blåskimmelosten Blå Kjerringøy, Kvit Kjerringøy og Kjellerlagret Kjerringøy.

Hva er Matstreif?

Matstreif er Norges største matfestival og arrangeres på Rådhusplassen i Oslo. Her finner man utstillere av alle slags typer mat fra hele landet, en rekke matrelaterte aktiviteter og Bondens marked. Det er Innovasjon Norge som står bak Matstreif. www.matstreif.no

 

Skjema