30. nov. 2020 kl. 09:47

Informasjon om Covid19

Informasjon fra beredskapsledelsen

Les mer...
18. mars kl. 16:02

Informasjon om Covid19

Informasjon fra beredskapsledelsen

Les mer...
A A A
Måsøy kommune Skyet 1
bauta_145x109

Våren er her

Så er den herlige påsken over for denne gang og hverdagen har innhentet oss alle med alle de gjøremål vi er satt til å utføre. Noen ble påskebrun, andre ikke. Men det blir god tid til å bli både solbrent og brun i tiden som kommer. Meteorologene har jo gitt oss en forvarsel om en varm sommer, så det er bare å finne frem solkremen – i tilfelle det slår til!

Uken etter påske har ordføreren – sammen med rådmann – vært på reise til Vadsø. Vi hadde avtalt møte med samferdselssjef og andre fra fylkeskommunen for å drøfte de klager og innsigelser som er fremkommet i forbindelse med vintervedlikeholdet (brøyting, strøing, kolonnekjøringer og stengte veier, manglende informasjon osv.) på Fv 889. Det var helt tydelig at vår henvendelse var blitt tatt seriøst. I forkant av møtet var fylkeskommunen godt forberedt, var godt kjent med «klagestormen» og hadde allerede tatt dette opp med regiondirektøren. De vil nå iverksette tiltak som gjør at forholdet skal bli bedre neste sesong, samt at det vil bli innført hyppigere kontroller på det arbeidet som blir utført. Jeg håper – og har stor tro på – at vi kan se neste vintersesong noe lysere i møte.

 

Onsdag og torsdag deltok vi på konferanse om planstrategi for 2016 – 2019, hvor både kommuner og regionrådene deltok. Møtet ble avsluttet med en sekvens om kommunereform og status ute i kommunene. Kommunereformen er, som dere sikkert kjenner til, den prosessen staten har pålagt kommunene å gjennomføre med tanke på eventuelle kommunesammenslåinger eller valget mot å fortsatt stå som egen kommune i årene som kommer. Dette er en prosess som også vi jobber med her hos oss, og i neste uke skal arbeidsgruppen ha et nytt møte. Vi har tidligere hatt møter med våre nabokommuner, men presiserer gjerne at vi ikke har fattet noen konklusjoner. Kommunen vil på et senere tidspunkt avholde folkemøte for å høre hva nettopp du mener om dette, noe jeg gleder jeg meg til.

 

Det er så deilig å kunne kjenne at våren er kommet tilbake. Fuglekvitter og måkeskrik er en god humørspreder. Kanskje vi kan begynne med å rake litt i hagen?

 

Jeg er sikker på at neste uke blir like spennende som alle ukene hittil har vært. I mellomtiden står ei ny helg å banker på døren. Hva skal vi bruke den til? Valget er ditt.

 

God helg.

 

Hilsen Gudleif

bauta_540x405.jpg

Skjema