INGØY4_150x113

2. klasse på Ingøytur

Det var 16 smilende og nysgjerrige 2. klassinger fra Havøysund skole som tok turen til Ingøy tirsdag 23. mai. Allerede på kaia i Havøysund skulle alt som befant seg i nærområdet undersøkes. Når båten kom gikk alle ungene pent inn i rekka, og gjorde seg klar til utflukt.
INGØY4_150x113
Ombord på Varangerfjord fikk elevene komme opp i styrehuset for å se på alt som blinket og lyste fra skjermer og instrumenter. I nydelig vær gikk turen via Gunnarnes til Ingøy.

Etter ankomst gikk alle sammen til lekeplassen ved skolen for å spise matpakke. Deretter ble det en spennede tur gjennom "skaret" til Finnes. Underveis ble det små stopp ved alle opplysningsskiltene som fortalte om veien og historiske hendelser. Anne Grete hadde med noen fakta fra hilstorielagets Ultima Thule, bl.a om "Fruen på holmen". En spennende historie som lokket frem de utroligste spørsmålene hos ungene. På Finnes ble det nok en matbit, mange undersøkelser og enda mer lek. Gamle motorer og enda eldre bygningsrester satte fantasien i sving hos ungene.

Noen kjørte tog fra Gøteborg til Los Angeles, mens andre bare tuslet rundt i fjæra på jakt etter kreps og andre skapninger.

Når pausen var over gikk hele gjengen tilbake over fjellet til Krambua på Ingøy. Der fikk alle kjøpe seg en velfortjent is.

Oppholdet på Ingøy ble avsluttet med mer lek på skoleplassen før ungene plasserte seg pent inn i rekka på kaia for å reise hjem igjen - fyllt med is, matpakke og kjempespennende opplevelser.

Flere bilder fra turen finner du i bildegalleriet.

Tekst og foto: Bernt Sjursen

iNGØY1_530x398
INGØY2_530x398
INGØY3_530x398
INGØY5_530x398

Skjema