Dansegalla i Havøysund

400 smilende dansende på dansegalla

Nærmere 400 dansende og smilende mennesker fra hele Vest-Finnmark, koste seg stort på dansegallaen i Havøysund lørdag kveld. Dansebandene Sakarina og Rikingan lagde topp stemning for de dansende. De spilte non stop dansemusikk hele kvelden.
Dansegalla i Havøysund

Havøysund skiklubb med leder og dansegallageneral Arvid Mathisen, arrangerte tidenes første dansegalla i Havøysund. Dansefesten ble arrangert i Polarhallen. Tilreisende i bobiler og campingvogner fikk parkere rett ved siden av lokalet, noe de satte stor pris på.

 

Allerede tidlig fredags ettermiddag begynte bilene å fylle opp området bak Polarhallen. Arrangøren hadde ordnet strøm til alle bilene, noe som ikke er helt vanlig på slike arrangement. Service er viktig, mente arrangøren.

 

Alle som var til stede syntes at arrangementet var topp. De ønsket at det kunne arrangeres dansegalla hvert år i Havøysund. Gerd Stabell var svært glad for denne tilstelninga.

 

- Dette er topp. Jeg er svært glad i denne typen dansemusikk. Jeg er fast radiolytter hver lørdag kveld for da spilles dansemusikk i flere timer. Selv om jeg ikke er i danseform på grunn av en dårlig fot, så må jeg hit å høre på. Jeg håper at arrangøren får et overskudd, og jeg håper inderlig at dette blir en årlig sak, fortalte Gerd Stabell.

 

De bofaste i kommunen støttet godt opp om arrangementet. De hadde brukt ettermiddagen på lørdag med å finne fram skosverta. Danseskoene måtte pusses før gallafesten lørdag kveld. Alle gjestene kom til en flott tilstelning. Det ble et prikkfritt arrangement. Dugnadsgjengen som besto av 25 stykker hadde alt under kontroll. 17 sponsorer bidro også til at dansekvelden ble vellykket.

 

  - Alt er under kontroll, fortalte arrangøren allerede fredag kveld. Vi ante en viss spenning i det utsagnet. De tilreisende dansebandene skal ha sin betaling, og det skal noen betalende til å få dekt de utgiftene. Utover lørdagskvelden smilte arrangøren nesten mer enn de glade dansende. Økonomien var nå sikret og det så ut til å bli et pent overskudd.

 

Havøysund skiklubb samler inn penger for å kunne vedlikeholde anleggene sine. Ofte er det så lite snø i Havøysund at lysløypa ikke kan brukes før langt ut på nyåret. Skiklubben ønsker å lage et anlegg som kan brukes fra tidlig på høsten.

 

- Det er ikke noe mål i seg sjøl for skiklubben å arrangere dansegalla, smiler en fornøyd Arvid Mathisen, men skiklubben har under renovering skibua og vi planlegger en større renovering av lysløypeanlegget. Til dette trenger vi penger og et slikt dansearrangement kan gi sårt tiltrengte midler.

 

Et lite minus med arrangementet var at det ikke var nok overnattingsplasser i Havøysund. Det var fullt overalt. Mange danseglade fra vestfylket måtte dermed bli hjemme.

 

 - Det ble litt vanskelig å få overnattingsplass for dem som ikke hadde campingvogn eller bobil. Det ble operert med ventelister på overnattingsstedene i Havøysund, fortalte Arvid Mathisen.

 

- Nå skal vi i skiklubben sette oss ned å evaluere årets arrangement. I den forbindelse vil vi vurdere hva som må til for å få dette til flere ganger, smiler Arvid Mathisen på spørsmålet om dette kommer til å bli et årlig arrangement.

 

Dansegalla i Havøysund
Sakarina og Rikingan lagde topp stemning for de dansende.
Dansegalla i Havøysund
Et typisk bilde av alle de fire hundre dansende – bare smilende fjes. I forgrunnen far og datter – Alf Lorentsen og Lill Iren Sjursen.
Dansegalla i Havøysund
Gerd Stabell og Borgny Ellingsen syntes at dette var et topp arrangement. De håpet på gjentakelse.
Dansegalla i Havøysund
Kjell Larsen og Linda Pettersen var vakter. Det å være vakt er vel ikke det en helst vil være på en slik kveld. På oppfordring fra fotografen skulle Linda gi Kjell en klem, noe har nølende tillot.
Dansegalla i Havøysund
Innimellom ble det tid til en liten prat. Fra venstre Aud Vigdis Leite, Geir Leite, Liv Jensen og Arnolf Jensen.
Dansegalla i Havøysund
Linda Sjursen var en av de 25 dugnadsarbeidende.
Dansegalla i Havøysund
Været viste seg fra sin beste side, og mange tok seg en liten tur ut for å ta en pause.
Dansegalla i Havøysund
Arvid Mathisen er leder i Havøysund skiklubb og en svært fornøyd dansegallageneral.

Skjema