IMG_1329_150x100

Åpen dag på Havøysund brannstasjon i dag.

I vårt distrikt er det åpen brannstasjon på Brannstasjonen i Havøysund, Torsdag 2/10-08 fra kl.17.00 til 19.00. Over 300 brannstasjoner åpner dørene for publikum når den årlige Brannvernuka arrangeres 15.-21. september. Den landsdekkende kampanjen skal inspirere barn og voksne til å sjekke brannsikkerheten hjemme.

Vi går inn i den årstiden der antall boligbranner vanligvis øker kraftig. Folk trenger en påminnelse om brannsikkerhet når vi skrur på varme og belysning, tenner levende lys og fyrer i ovnen.

I løpet av Brannvernuka arrangeres ”Åpen brannstasjon” på 311 steder over hele landet. I fjor fikk stasjonene besøk av nærmere 160 000 mennesker. På brannstasjonene får barn og voksne opplæring i hvordan de kan sikre hjemmet mot brann. Konkurranser, slokkedemonstrasjoner og prøvesitting i brannbiler er noe av det publikum kan oppleve. Dessuten vil det bli delt ut 90 000 brannverncaps til barna.

Vi ser at barna er svært opptatt av brannfare, blant annet fordi de lærer om det i barnehagen og på skolen. Barna er blant våre viktigste ambassadører for å øke brannsikkerheten i hjemmet. Mer enn 1 av 4 foreldre har opplevd at barna uoppfordret har tatt opp eller påpekt ting rundt brannsikkerheten hjemme. Dette viser en fersk undersøkelse TNS Gallup har gjennomført for If Skadeforsikring i forbindelse med Brannvernuka.

Kampanjen organiseres av Norsk brannvernforening, Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap og If Skadeforsikring. På landsbasis involverer kampanjen 224 kommunale og interkommunale brannvesen, i tillegg til mange lokale If-kontor og el-tilsyn.

Lokalt er det Havøysund Brannvesen som står for gjennomføringen av arrangementet.

Skjema