Årets kommunale nettsted

Norge.no har vurdert nettkommunene. I kategorien "Årets nettkommune" var det 65 påmeldte kommuner og fylkeskommuner. Juryen har vurdert 11 finalekandidater. Av disse er fire nominert til prisen "Årets nettkommune 2004": Kristiansund kommune, Kvam herad, Måsøy kommune og Stord kommune. Hvem ble vinneren?
Følgende har vi sakset fra norge.no:


Årets kommunale nettsted

Juryen vil understreke at det i dag er mange gode og interessante kommunale nettsider. Samtidig vil juryen påpeke at det fortsatt er langt mellom de kommunale nettjenestene brukerne bare MÅ ha.Det er spesielt på området interaktivitet at kommunale nettsteder etter juryens oppfatning har et stykke igjen.

I kategorien Årets nettkommune var det 65 påmeldte kommuner og fylkeskommuner. Juryen har vurdert 11 finalekandidater. Av disse er fire nominert til prisen Årets nettkommune 2004:

Måsøy kommune, Kristiansund kommune, Kvam herad og Stord kommune

Om vinneren sier juryen:
Årets vinner utmerker seg positivt på de fleste områder. Nettstedet er godt struktuert og lett å finne fram på, tilbudene er godt presentert med utstrakt bruk av et av nettets store fortrinn - peketeknologien. Det er godt oppdatert, har et generelt ganske bra språk og har et nyhetsbrev som gjør det lett å følge med på det som skjer. Det er lett å kontakte både ansatte og politikere, og den politiske informasjonen gjør det mulig for innbyggerne å følge med på lokalpolitikken. I tillegg har nettstedet en relativt levende debatt, og en utmerket Spør oss-tjeneste, der brukerne får svar på de viktigste og mest vanlige spørsmålene som stilles. I tillegg er denne kommunen den eneste som tilbyr informasjon på til sammen fem språk. Juryen vil imidlertid påpeke at også vinneren har muligheter til å bli bedre. - Tilgjengeligheten kan bli en del bedre, spesielt på forsiden - Flere skjemaer må kunne sendes inn elektronisk - Det kan bli tydeligere markert hvor man til enhver tid befinner seg på nettstedet - Enda mer av informasjonen bør bli tilgjengelig direkte i nettleseren Dette er likevel ikke til hinder for at prisen som Årets nettkommune 2004 går til Stord kommune.

Skjema