Arnt Henriksen

Arnt ledet julaftengudstjenesten

I Havøysund var det ingen prest som kunne ha gudstjenesten på julaften. Menigheta måtte derfor organisere en lekmannsgudstjeneste. Arnt Henriksen var en av dem som ledet gudstjenesten slik at folk i Havøysund kunne innlede julehøytiden og komme i den rette julestemninga.
Arnt Henriksen

Det var en tydelig stolt og høytidsstemt mann vi klarte å få en prat med etter gudstjenesten. På spørsmålet om hvordan han følte det gikk, svarte Arnt:

 

- Dette var flott, og endelig fikk jeg praktisere det jeg lærte for noen år siden.

 

Det var ingen prest som kunne ha gudstjenesten i Havøysund på julaften. Det er mange som vil markere starten på julehøytiden ved å gå i kirken, og i Havøysund bruker det å være trangt om plassen i kirkehuset på julaften.  Det var derfor viktig for menigheta å ordne julaftengudstjeneste, selv uten prest. Menigheta organiserte en lekmannsgudstjeneste.

 

Foruten Arnt Henriksen, deltok Mette Olsen, Tove Iren Bjerkan og Ingalill Olsen i gudstjenesten. Skolekorpset spilte de fleste julesalmene under ledelse av Evy Stabell. I tillegg spilte organisten.

 

Det ble en noe kortere gudstjeneste en vanlig, blant annet var talen skiftet ut med diktlesing, men alle viktige deler var med. Det mest sentrale for mange er opplesinga fra evangeliet etter Lukas. Det er i Lukas kapittel 2, vers 1 til 14 at juleevangeliet står. I Havøysund var det Arnt som leste juleevangeliet. 

 

Arnt Henriksen er en mann som ikke alltid har hatt det så enkelt her i livet. Nå har han fått seg eget hus i Havøysund. Han kjøpte barndomshjemmet sitt. Økonomisk lot det seg ordne med hjelp fra kommunen.

 

Arnt er en allsidig mann. Han kan mye rart. For noen år siden gikk han blant annet på skole. Det var en bibelskole. Der lærte han hvordan en kirkelig seremoni kunne gjennomføres. 

 

Endelig fikk han altså praktisere det han hadde lært, og det på selveste julaften.

 

Arnt Henriksen
Arnt Henriksen var en av dem som ledet gudstjenesten på julaften i Havøysund.
Skolekorpset
Evy Stabell ledet skolekorpset med stødig hånd.
Mette Olsen
Mette Olsen koordinerte hele gudstjenesten.

Skjema