AMHnær_150x151

Atle Michael Hove ny renovasjonssjef

Atle Michael Hove er daglig leder ved Finnmark Miljøtjeneste AS som utfører renovasjonstjenesten for oss. I forbindelse med et møte i kommunen, forteller Atle Michael at det er et stort potensiale i enda bedre avfallssortering. Måsøy kommune tok opp utfordringen med fritidsrenovasjonen, samt håndtering av grovavfall og septikkbehandling på øyene.

Alte Michael Hove er nyansatt daglig leder ved Finnmark Miljøtjeneste AS. Det er denne bedriften som utfører renovasjonstjenesten for oss. Han er kjent med Måsøy kommune fra før. Han var rådmann her i perioden 1991-96.

 

I forbindelse med et møte i kommune var det en rekke forhold han hadde fokus på. Han vil ha god dialog med kommunen, samtidig som en må være løsningsorientert for å få gode løsninger på problemene.

 

-Det er et stort potensial i enda bedre avfallssortering, sier Atle Michael.

 

Han skryter av hvordan avfallet blir sortert av folk her i kommunen, men at søppelet kan sorteres enda bedre. I denne forbindelse nevner han at all matavfall (grønne poser) går til Nord Troms for videre bearbeiding.  

 

Deponiet på Gairasmoen skal legges ned fra 1. juli 2009. Nå vurderes Klubben mellom Ytre og  Indre Billefjord som aktuelt nytt avfallsdeponi. Det er også aktuelt å vurdere et samarbeid mellom avfallsselskapene i Finnmark i denne sammenheng.

 

Fra Måsøy kommune sin side ble flere forhold tatt opp, blant annet fritidsrenovasjonen. Renovasjonen til fritidsboliger ble fjernet i fjor. I hvert fall to bygdeforeninger han henvendt seg til kommunen for å få gjeninnført ordningen, da manglende renovasjon fører til forsøpling av områdene.

 

Håndtering av grovavfall på øyene er også et problem som ble drøftet. Det samme med septikkbehandling på øyene.

IMG_1503_650x488
Atle Michael Hove, daglig leder for Finnmark MIljøtjeneste AS, i diskusjon med teknisk sjef i Måsøy, Egon Leonhardsen.

Skjema