Ny badstue

Badstua pusset opp på dugnad

I Måsøy kommune er dugnadsånden sterk. Noen av brukerne av svømmebassenget ved Havøysund skole så seg ikke likt å bruke badstua under de rådende omstendigheter. Badstua så ille ut og luktet vondt.
– Badstua er blitt lekker nå, fortelle administrerende for dugnadsgjengen, Bjørn Harald Olsen.
Ny badstue

I løpet av 2 uker er badstua knyttet til svømmebassenget på Havøysund skole pusset opp. Det var en gjeng fra brukerne av bassenget som så seg lei på forholdene. Badstua var moden for renovering. Det var mugg på benker og vegger, og det luktet ille. Golvet og taket så ikke ut.

 

Arbeidet startet med å rive benker, golv, vegger og tak. Deretter startet arbeidet med å legge nye fliser på golvet, panele vegger og tak. Taket ble også senket. Nye lys ble også montert.

 

- Det er gode lysforhold inne i badstua. Her er både uplights og downlights, ler dugnadsgjengen, alt avhengig av hva rommet skal brukes til.

 

Matrialutgiftene beløpet seg til omtrent 25.000 kroner, og det er svømmeklubben som sponser alle kostnadene. Dugnadsgjengen har brukt over hundre timer på jobben. Dersom jobben skulle ha vært gjennomført med innleid hjelp, ville det ha kostet rundt regnet 75 tusen kroner.

 

Dugnadsgjengen kommer straks inn på at dusjene og garderobene må pusses opp. Svømmeklubben har sagt at de vil bruke 80 tusen kroner på det arbeidet. Det forutsetter at kommunen minst bruker tilsvarende beløp. De fagkyndige i dugnadsgjengen forteller straks at det ikke er så mye arbeid som skal til for å få standarden opp på dusj- og garderobeanlegget.

 

Dugnadsgjengen har bestått av Bjørn Harald Olsen, Trygve Giæver jr., Nils Aksel Giæver og Stein Kristiansen. Freddy Sjursen, Geir Inge Hansen, Ståle Hansen og Arne Willy Jensen var ikke tilstede da bildene ble tatt. Med andre ord, en dugnadsgjeng med all nødvendig kompetanse.

 

Måsøy kommune bukker og takker for innsatsen som er gjort.

 

Ny badstue
Bjørn Harald Olsen (fra venstre), Stein Kristiansen, Nils Aksel Giæver og Trygve Giæver jr. viser hvor flott badstua har blitt . Neste gang gjengen bruker badstua regner vi med at de er lettere påkledd.
Ny badstue
Trygve Giæver jr. (til venstre) og Nils Aksel Giæver er de snekkerkyndige av dugnadsgjengen.
Ny badstue
Bjørn Harald Olsen (til venstre) følger med hva Stein Kristansen gjør.
Ny badstue
Døra inn til badstua har farget glass.

Skjema