Barnas Dag

Barnas dag i Havøysund

Tradisjonen tro, Havøysund Røde Kors Hjelpekorps arrangerte også i år "Barnas dag", første søndag i advent. Rundt 80 barn hadde, sammen med mange foreldre og slektninger, funnet veien til Havøysund skole for å klippe, lime, sage, spikre og pusse på julepynt og julegaver.
Barnas Dag

Dette juleverkstedet er blitt en flott tradisjon, og en virkelig hyggelig sammenkomst ved inngangen til adventstiden. Vafler, pølser og brus i store mengder blir fortært av mange små og store mager i mellom arbeidsøktene på sløyd- og tegnesalen. 

 

Det å samles, så mange barn og voksne, til et stort felles juleverksted, er intet mindre enn en fryd for kropp og sjel nå som vi ligger i startgropa til den kommersielle julehøytiden vi har foran oss. Lukten av sagspon, tusjer og skolelim er en ting, men lyden og latteren fra så mange glade barn på en plass er helt fantastisk.

 

Når de to timene, som dette varer, nærmer seg slutten, kommer selvfølgelig selveste julenissen. Med en sekk full av små poser med mandarin og sjokolade til alle barna, må jo dette vare fullkomment. All honnør til de få i hjelpekorpset som ennå tar på seg arrangørjobben, og klarer å holde denne tradisjonen ved like.

 

Når julen ringes inn ligger det helt sikkert både trebåter, sverd og dorullnisser under treet hos mange slektninger og venner.

 

Tekst og foto: Bernth R. Sjursen

Barnas Dag
Brødrene Petter Nergård Mathisen og Anders Pedersen produserer trestjerner med stødig hånd
BArnas Dag
William Ursin Olsen gjør siste finpussen på en sabel. I bakgrunnen bakgrunnen ser vi Kristian Hoøy Amundsen i full snekring, overvåket av lillesøster Sara.
Barnas Dag
Trygve Giæver legger sin flid i jobben med sandpapiret.
Barnas Dag
Her er det nissene som skal i hus. Hans Patrik Simonsen får hjelp og veiledning av mamma Michelle
Barnas Dag
Elise (tv) og Kristian (th) Stabell har fått storesøster Marte med på juleverksted. Full konsetrasjon med saks, lim og tusjpenner - så er det nok mange nisser som blir med hjem.
Barnas Dag
I mellom arbeidsøktene må både store og små ha mat. Emilie Hedlund Pedersen har funnet veien til et klasserom, som for anledningen er omgjort til kiosk/kafe.
Barnas Dag
Nissen kommer!! Noen ler og andre gråter, men alle fikk nok en pose med litt julegodt fra selveste julenissen.

Skjema