coronavirus

Covid-19 Informasjon fra Måsøy kommune 09.11.2020

Vi ser at smittetrykket øker i hele landet, og også i våre nabokommuner Porsanger, Hammerfest og Alta har de etter hvert fått store utfordringer.

I Måsøy kommune har vi p.t ikke noen smittetilfeller, men vi ønsker å være føre var:

Rådhuset holder stengt for publikum uten avtale. Hvis du ønsker møte med en saksbehandler, bes du om å ta kontakt for å avtale tidspunkt.

Biblioteket holder fysisk stengt inntil videre.

Næringsaktører bes sette seg godt inn i de nye reiserådene og reglene for utenlandske arbeidstakere. Rådene og reglene finner du her.

Noen av de viktigste nasjonale anbefalingene og reglene som er kommet de siste dagene:

  • Vi anbefaler alle innbyggerne i de kommende ukene i størst mulig grad om å holde seg hjemme og begrense kontakt med andre mennesker.
  • Unge og voksne som har vært sammen med venner og i andre situasjoner der det ikke har vært en meters avstand, bør holde to meters avstand til folk i risikogruppen.
  • Inngå unødvendige innenlandsreiser.
  • Nasjonal skjenkestopp kl. 24.00. Serveringssteder med skjenkebevilling kan ikke slippe inn nye gjester etter kl. 22.00
  • Det er nye generelle grensepasseringsregler (med noen uttak) som gjelder for reiser fra røde land. Dette betyr at man må kunne fremvise attest på negativ covid-19-test når man kommer til Norge.
  • Jeg ber om at innbyggerne tenker seg nøye om, både når det gjelder reiser og sammenkomster.

Det viktige nå er å stå sammen i dugnaden, for å hindre smittespredning i kommunen.

Snart er det jul, og da ønsker vi jo gjerne å møtes til hyggelige dager – men da må vi ikke får en smittesituasjon som vi klarer å styre.

 

Bernth R. Sjursen

Ordfører

Skjema