Sveinungbein_150x154

…hele Havøysund mellom beina…

…men til sommeren skal Snefjord til pers. Verdens nordligste Highland Games arrangeres i Snefjord i begynnelsen av juli.
Sveinungnær
Presidenten i Norwegian Highland Association, Sveinung Tangstad, er i disse dager i Snefjord for å klargjøre og for å godkjenne opplegget rundt lekene til sommerens Highland Games i Snefjord. Det er Circus Snefjord 889 som arrangerer lekene. Som president er Sveinung Tangstad selvskreven medlem av den internasjonale sammenslutningen for Highland Games. Sveinung Tangstad har en lang merittliste. Han livnærer seg på ”sporten” sin, men for tiden sper han på med litt snekkerarbeid. Han er utdannet historiker og pedagog. Han har også vært offisielt medlem av dronningsmorens tautrekkingslag. Dronningmoren var svært opptatt av tautrekking.
Sveinungmølle
Lekene i Snefjord og alle Highland Games har keltisk preg. Derfor stiller blant annet Sveinung i kilt. I Snefjord skal spesialiteten Highland Heavy arrangeres, det vil si store og tunge øvelser som gjennomføres av store og tunge gutter. Sveinung selv veier ca 150 kg – kun bein og muskler. Det skal gjennomføres seks øvelser; løfting av stein, tømmerstokkasting, bæring av stein, steinkasting med mer.
Det blir muligheter for oss vanlige dødelige også. Det blir egen konkurranse for oss. For å kvalifisere seg må en klare å løfte en 150 kilos stein. Dersom du kommer gjennom kvalifiseringen, består øvelsene i melkespannbæring på 2 ganger 85 kilo og åkbæring 2 ganger 100 kilo.
Sveinung Hsund_530x398
Det blir også tautrekking. Det oppfordres til at lag og bedrifter stiller mix lag. Circus 889 vil stille med eget lag. Hele arrangementet går over flere dager. Det blir blant annet kunstutstilling og foredrag. Sveinung skal selv foredra om ”Våpen og våpenbruk – liv og levnet”. Selve Highland Heavy går av stabelen 8. juli. Følg med for nærmere kunngjøringer om tid og sted eller kontakt Circus Snefjord 889, telefon 78423889
Sveinungtorg_530x398
Sveinung prøver seg på skiferblokkene som skal bli torg i Havøysund. Bare barnemat....

Skjema