Direktør for museene

Museene for kystkultur og gjenreising i Finnmark IKS har ledig stilling som direktør for snarlig tiltredelse. (2. gangs kunngjøring.) Søknadsfrist: 17. februar 2006.
Museene for kystkultur og gjenreising i Finnmark IKS er et nyopprettet interkommunalt selskap som består av museene i kommunene Berlevåg, Gamvik, Hammerfest, Måsøy og Nordkapp kommuner som også er selskapets eiere. Selskapet skal være en spydspiss for kystkultur bl.a. med vekt på fiskeri- og gjenreisingshistorien til Finnmark og Nord-Troms. Hovedkontoret ligger i Honningsvåg, Nordkapp kommune.

DIREKTØR

Selskapet har ledig en stilling som direktør som vil få det faglige, administrative og økonomiske ansvaret for drift så vel som for videreutvikling av selskapets virksomhet i nært samarbeid med de enkelte museumsavdelingene.

Direktøren er direkte underlagt selskapets styre. Ansettelsen er fast og vil kreve en del reisevirksomhet. Vi søker en person med høyere utdannelse fortrinnsvis innen kulturfag, alternativt innen administrasjons/ledelsesfag. Lederegenskaper, administrativ kompetanse og erfaring samt tidligere oppnådde resultater helst innen museums - eller annen kulturfaglig virksomhet vil bli vektlagt.

Det er for øvrig utarbeidet betenkning for stillingen. Lønn etter avtale. Selskapet er i tiltakssonen, les om personrettede tiltak på www.tiltakssonen.no.

Nærmere opplysninger om stillingen, kontakt styreleder Leif Vidar Olsen, tlf. 78 42 48 00 / lvo@masoy.kommune.no eller ansattes repr. i styret Marianne Eldorhagen, tlf. 78477200 / marianne.eldorhagen@nordkappmuseet.no. Søknadsfrist: 17.februar 2006.

Søknaden sendes til Museene for kystkultur og gjenreising i Finnmark IKS, Boks 396, 9751 Honningsvåg.

 

STILLINGSBETENKNING

Museene for kystkultur og gjenreising i Finnmark IKS er et interkommunalt selskap. Alle eierne er kommuner og i dette tilfelle er eierne kommunene Hammerfest, Nordkapp, Måsøy, Gamvik og Berlevåg. Selskapet har en selskapsavtale som blant annet inneholder formålet med selskapet og beskriver hvordan selskapet er organisert.

Museene for kystkultur og gjenreising i Finnmark IKS har et representantskap som er valgt av kommunene. Representantskapet velger styret og vedtar årsbudsjettet. Styret består av 7 medlemmer; en fra hver kommune, en ekstern fagperson og en ansattes representant.

Styret ansetter daglig leder. Direktøren/daglig leder administrerer selskapet i tråd med gjeldende bestemmelser og vedtak fattet av styret. Museene for kystkultur og gjenreising i Finnmark IKS har følgende formål og ansvarsområde:

 • Selskapets formål er å koordinere formidling, forskning og dokumentasjon av kystkultur og gjenreisningshistorie

 • Museene for kystkultur og gjenreisning i Finnmark IKS skal arbeide for å tjene samfunnet og dets utvikling og være tilgjengelig for alle

 • Museene skal samle inn, forske i, formidle og stille ut materielle vitnesbyrd om mennesket og dets omgivelser i studie- og utdanningsøyemed og følge ICOM's museumsetiske regelverk. Museene skal gjøre allmenheten kjent med sitt materiale og sine resultater

• Museenes viktigste ansvarsområde er: o Kystkultur i Finnmark, med særlig vekt på fiskerihistorie o Evakuerings- og gjenreisingshistorien til Finnmark og Nord-Troms o Samtidsdokumentasjon i fylket, med særlig vekt på de store samfunnsmessige endringer i samtida. o Museene har en spesiell plikt til å ivareta det flerkulturelle Finnmark.

 • Som konsolidert enhet skal selskapet arbeide for at museene får et godt faglig og vitenskapelig fundament, gode bevaringsforhold for samlingene og en tilrettelegging som sikrer et bredt publikum tilgang til dem.

• Museene skal yte faglig bistand til hverandre.

 • Museene for kystkultur og gjenreisning i Finnmark IKS skal bidra til og delta i felles museumsfunksjoner på fylkesnivå, samt delta i utviklingen av nasjonale og internasjonale museumsnettverk.

 • Museenes samlinger og eiendommer eies av det enkelte museum/kommune, og representantskapet fører kontroll med museenes samlinger og påser at de blir registrert og oppbevart etter museal standard.

Direktøren har hovedansvaret for følgende oppgaver:

 • Faglig utvikling i nært samarbeid med museumsavdelingene med hensyn til oppgaver

• Utvikling av digitale tjenester i forbindelse med museumsarbeid

 • Økonomisk og administrativt ansvar for drift og videreutvikling av museene bl. a gjennom økt prosjektportefølje og tilførsel av midler fra ulike finansieringskilder

• Utforme og gjennomføre personalpolitiske retningslinjer tilpasset en desentralisert struktur i nært samarbeid med de ansatte

 • Saksutreder/sekretær for styret og representantskapet

 • Andre oppgaver som er pålagt av styret

Ønskede kvalifikasjoner:

 • Relevant høgskole- eller universitetsutdanning helst innen kulturfag, men søkere med høyskole- eller universitetsutdanning innen administrasjons- og ledelsesfag, herunder økonomi, er også av interesse.

 • God innsikt i museumsvirksomhet og/eller annen kulturvirksomhet

• Ledererfaring og erfaring med økonomistyring og administrasjon

• Evne til kommunikasjon og samarbeid

• Tidligere oppnådde resultater

Skjema