Elevbedrift

Fem stjerners elevbedrift

Gjestene på restauranten il Rapido's var storfornøyde med mat, service og priser. Allerede klokken 16 på torsdag var det nesten fullt i foajeen på Havøysund skole. De fleste besøkende hadde bestilt plass.
- Dette er en femstjerners spiseplass, mente en av gjestene.
Elevbedrift

Det er seks elever i tiende klasse som har startet elevbedriften il Rapido's. Torsdag ettermiddag var 11 bord dekt på. Alle sitteplassene var så å si opptatte allerede klokken fire om ettermiddagen. Linn Solheim Jacobsen tok imot betaling fra gjestene. På spørsmålet om hvor mye overskudd det ville bli, var hun litt usikker.

 

- Det vet vi ikke enda. Vi har handlet inn ganske mye, så vi får vente og se, fortalte Linn.

 

Elevene som står bak elevbedriften il Rapido's er Linn Solheim Jacobsen, Benedikte Stock, Iris Grøtte, Sigrid Berg, Ronja Skavholm, Mariell Opdahl og Maiken Isaksen.

 

- Vi har fått mye hjelp og tips fra mange i bygda, kunne de unge bedriftseierne fortelle.

 

På spørsmålet om de kunne tenke seg å starte restaurant når de var voksne ble det litt forskjellige svar.

- Tja, jo, kanskje, svarte de fleste, det vil vi vurdere senere.

 

Spaghetti Bolognese, Pasta la Carbonara og pizza med salat var hovedrettene. Til dessert kunne en få is eller Creme Brule. Voksne måtte betale 75 kroner, mens barna kun betalte 40 kroner for middagen. Det var gratis kaffe til de som ønsket det.

 

Elevbedriften hadde leid inn ekstrahjelp for anledningen. Bestemødrene Rigmor Amundsen og Karin Johnsen var på kjøkkenet for å hjelpe til med matlaginga. De fortalte at de selvfølgelig ikke tok betaling for arbeidet. Begge var tilstede for å hjelpe barnebarna sine. Arbeidsdagen deres var på 6-7 timer.

 

- Dette ga mersmak, kunne de fortelle. Vi vurderer å starte pizza restaurant nå når vi har fått innblikk i hvordan en slik bedrift drives, smilte begge lurt.

 

Restauranten hadde få besøkende de første to dagene. På tirsdag markedsførte de bedriften litt bedre, og det ga straks resultater. Bedriftseierne hadde ikke helt oversikt over hvor mange besøkende det hadde vært, men Linn telte fort opp antall kvitteringer. Mandag ble det bare fem kvitteringer. På tirsdag var det åtte, mens på onsdag var det skrevet ut hele 18 kvitteringer.

 

Gerhard Olsen som var en av ettermiddagens gjester var storfornøyd med maten og servicen.

 

- Dette var godt, kunne han fortelle. Maten er så god og billig at jeg vurderer å spise to porsjoner i dag, en for i dag og en for i morgen.

 

Odd Asbjørn Møller var også en av gjestene på torsdag, og han og kona Rigmor koste seg med maten.

- Av fem mulige stjerner, gir jeg fem til denne restauranten. Maten er fortreffelig, smilte en god og mett Odd A.

Elevbedrift
Det var nesten umulig å få seg plass uten å bestille på forhånd.
Elevbedrift
Det er godt å ha bestemødre når barnebarna trenger litt hjelp.
Elevbedrift
Rigmor, Sivert, Mette og Odd Asbjørn koste seg med maten.
Elevbedrift
Elevene som står bak elevbedriften il Rapido's er Linn Solheim Jacobsen, Benedikte Stock, Iris Grøtte, Sigrid Berg, Ronja Skavholm og Mariell Opdahl. Maiken Isaksen var ikke tilstede. I tillegg var .Kine Amalie Kjelstrup med på torsdag.

Skjema