slippen_150x113

Fisjon i A/S Havøysund Patentslipp

Torsdag 21.februar ble det gjennomført fisjon i A/S Havøysund Patentslipp. Selskapet er nå delt i to selskaper; A/S Havøysund Patentslipp og Mekano Eiendom AS.
- Fisjonen gjøres for å sikre eiendelene og arbeidsplassene, forteller Ernst Seppola ved Slippen. Han ser svært positivt på drifta framover. Ordremassen er nå så stor som den aldri har vært før.

A/S Havøysund Patenslipp er nå registrert i Brønnøysundregistrene som driftsselskap med nytt organisasjonsnummer. Dette selskapet fortsetter driften som tidligere.

 

Tidligere organisasjonsnummer 912 529 177 tilhører nå Mekano Eiendom AS som er et eiendomsselskap

 

Ernst Seppola ved Slippen sier at det ikke er noe dramatikk ved denne fisjonen, heller noe positivt.

 

-Bedriften ønsker å se framover. Det er viktig for eierne å ta vare på eiendelene og arbeidsplassene. Bankene som Slippen forholder seg til, Innovasjon Norge og Sparebanken 1, er positiv til fisjonen, forteller Ernst Seppola.

 

Ernst Seppola forteller videre at A/S Havøysund Patentslipp har eksistert siden 1935, og de har aldri hatt driftsstopp. Det er spesielt i den bransjen som bedriften driver i, og det er slik bedriften ønsker å fortsette.  

 

Slippen er nå blitt et konsern med mor og datter. Morselskapet er Mekano. Mekano har 100 % av aksjene i Havøysund Patentslipp som blir datterselskapet. Mekano er et rent familieselskap hvor Per Asle Seppola og Ernst Seppola eier 2/3 av aksjene, mens resten av aksjene er fordelt på familien.

 

-2007 ble et av de beste driftsårene bedriften har hatt, sier Ernst, det har vært mye arbeid og mye salg. Regnskapet er ennå ikke ferdig. Omsetninga for 2007 vil bli omtrent 23 millioner kroner. I 2006 var omsetningen på 17 millioner.

 

Ernst Seppola ser positivt på drifta framover.

 

- Ordremassen er nå så stor som den aldri før har vært. Dokka er bortbestilt ett halvt år fram i tid. Utfordringa er å få tak i folk, spesielt sveisere og platearbeidere.

 

MSKvænangen i dokk
Slippen har ordrebøkene fulle. Her ser vi MS Kvænangen i dokka i 2006.

Skjema