Formannskapsmøte onsdag 25.januar

Formannskapet skal blant annet behandle utlysning av teknisk sjef stillingen, aksjetegning i Måsøy reiseliv AS, drifta av Arctic View og uttalelse vedr. bilambulansetjenesten
Teknisk sjef har sagt opp sin sin stilling i Måsøy kommune f.o.m. 16.06.06.
Stillingen må kunngjøres og forslag til utlysningstekst er utarbeidet. Det er satt søknadsfrist til 28.02.06. Funksjonen som brannsjef med mer er tatt ut som arbeids- og ansvarsoppgave og foreslås lagt til avdelingsingeniør.

Næringslivet og Måsøy kommune ønsker å styrke satsingen på turisme ved å opprette et selskap. Dette etter initiativ fra næringslivet. I selskapets vedtekter heter det at:

"Selskapets formål er å legge til rette for vekst og utvikling av reiselivsnæringa i Måsøy kommune, samt drive salg av reiselivsprodukter, herunder delta i andre selskaper med lignende virksomhet."

Selskapet skal koordinere og samordne satsingen på turisme og tilrettelegge for utvikling av produkt. Det viktigste er satsingen på markedet. Reiselivsnæringen i Måsøy vil gjennom selskapet stå samlet utad. Selskapets foretaksnavn er Måsøy Reiseliv AS.

Drifta av Arctic View må lyses ut slik at drifta fra sommeren/våren kan planlegges. Annonsetekst og leiebetingelser må vurderes av formannskapet. Måsøy kommune har allerede fått inn en søknad på å drive Arctic View fra sommeren/våren 2006.

Helse Finnmark har siden oktober 2005 arbeidet med å omstrukturere bilambulansetjenesten i Måsøy Kommune. I den forbindelse er det utarbeidet en midlertidig rapport. Rapporten ble presentert for ledelsen i Måsøy kommune den 12.01.06 I rapporten beskrives følgende områder: Mandatet til prosjektgruppa, tidsfrister, rammer, presentasjon av Måsøy kommune, presentasjon av bil og båtambulansen og aktivitetsanalyse av tjenesten. Til slutt er det utarbeidet tre forslag til hvordan ambulansetjenesten skal være organisert i Måsøy kommune. Prosjektgruppa går inn for alternativ 1 hvor det er foreslått en reduksjon fra 2 døgnambulanser til 1 døgn -og 1 dagambulanse. Adminstrasjonen har utarbeidet et forslag til uttalelse på saken som er kritisk til endringen.

Skjema