Kretsmestre i fotball

Fotballguttene ble kretsmestre

Småguttelaget fra Havøysund ble kretsmestre i fotball etter seier over Nordkinn i finalen. Småjentene innfridde ikke helt i den innledende kampen. De tapte den 4-2.

Lørdag inviterte Finnmark fotballkrets til kretsmesterskapet i fotball. Det var lagene som hadde vunnet sin serie som fikk delta. Havøysund IL stilte med to lag. Småjentelaget og småguttelaget.

Det ble spennende timer på fotballbanen i Lakselv. Småjentelaget var det første laget som skulle i ilden. De spilte mot BUL. Havøysund hadde taket på kampen hele første omgangen. De tok ledelsen etter en flott scoring av Martine Stabell. Seks minutter etter dette scoret BUL. Ulrikke Simonsen lagde Havøysund sitt andre mål. I den andre omgangen gikk det ikke Havøysund sin vei. BUL overtok ledelsen i kampen, og de vant tilslutt 4-2.

Havøysund gikk dermed videre til å spille plasseringskamp om fjerde og femte plassen. Motstanderen var Kirkenes. Denne kampen endte 4-2 til Havøysund. Det var Ulrikke, Rakel og Nora som lagde de fire målene. Havøysundjentene endte dermed på fjerdeplass. De dro hjem med medaljer og serievinnerpokalen fra kretssluttspillet.

Småguttene spilte kretsmesterfinalen mot Nordkinn. Det ble en spennende kamp. Etter åtte minutter lagde Adrian Sjursen Havøysund sitt første mål. Havøysund hadde hele omgangen det lille overtaket og pauseresultatet var 1-0 til Havøysund. Nordkinn utlignet til 1-1 etter 11 minutter i andre omgang.

Isak Leonhardsen likte ikke dette, og han lagde et flott mål ett minutt etter.  Nordkinn presset hardt i denne omgangen, og de hadde flere fine målsjanser. Havøysund endret litt på taktikken og det kom tre raske mål. Først scoret Morten Elveslett Johnsen etter 21 minutter ute i andre omgang, deretter scoret David Olsen ett minutt etter og Isak lagde nok ett mål deretter. Det sto 5-1 til Havøysund rett før slutt. Havøysundlaget slappet litt av og Nordkinn fikk sitt andre mål fem minutter før slutt.

Havøysundguttene vant finalen, og de ble dermed kretsmestre i fotball. Det ble  en flott pokal, gullmedaljer, NFF’s kretsmesterpins og flotte diplomer.

Småguttelaget fra Havøysund ble kretsmestre i Finnmark i fotball.