Gunnarnes til Næroset, Island og Oslo

Gunnarnes foreldreråd hadde samlet inn penger i 4 år med skoletur til Island som mål. I vår ble skoleturen virkelig i perioden 19. april - 5. mai.
I tillegg til foreldre og barn fra Gunnarnes fikk vi et hyggelig reisefølge av to lærere fra Karasjok og deres barn til Island. Turen begynte med et besøk til Lucky Næroset v/ Mjøsa der vi fikk bl.a. hilse på regjeringen i Næroset og overrekke et skilt fra Rolvsøy. Fantasiministeren viste oss sin arbeidsplass; De utenkte tankers tårn, (se bilde 1, nedenfor).

gtur_ttårn
På Island brukte vi fem dager på en hestegård, blandt 80 hester, i tilllegg til å bruke en hel skoledag på en islandsk skole. Deretter var vi på ekspedesjoner i grotter, vulkaner, lava, Snorri Sturluson stuen, Geysir og Gullfoss. Nest siste dagen fikk vi en aldrig så liten omvisning i demokratiets historie. Alþingsrepresentanten Magnús Þór Hafsteinsson viste oss rundt i selve Tinghuset og fortalte oss historien bak verdens eldste parlament, etablert i år 930. (se bilde 2, nedenfor. Barna i lag med Tingreperesentant Magnús)
gtur_tting
Tidligere hadde vi besøkt det gamle tingstedet Þingvellir. Vi avsluttet Islandsturen med en svømmetur i det Blå Lagune (se bilde 3, nedenfor).
gtur_blålagune
På hjemturen stoppet vi i Oslo og fikk bl.a. omvisning på Samiske samlinger på Bygdøy.
Foreldre og elever sender en stor takk til alle de som direkte og indirekte har støttet turen både underveis og i forkant.

Reiseledere var Anne Berit Valnes og Atli Konradsson.

Skjema