Rødekors2_100x75

Havøysund Rødekors i beredskap

Havøysund Røde Kors Hjelpekorps har "korpskvelder" annen hver tirsdag, med forskjellige tema; det kan være førstehjelp, kart og kompass, søk i fjæra eller på fjellet, transport av skadde, bekledning, telt og primus osv.
Rødekors2_100x75
Sist tirsdag var det opplæring på nytt sambandsutstyr som stod på programmet. I det nydelige været flyttet de ustyret på utsiden av korpshuset, og gjennomførte opplæringen der.

Røde Kors hytta ved Tverrvannet har ikke hatt mobildekning siden NMT-nettet forsvant, noe som har ført til mye frustrasjon. Nå har hjelpekorpset gått til innkjøp av satelitt-telefon for å være sikker på at de har skikkelig kontakt med omverdenen fra fjellene i kommunen. Denne telefonen skulle medlemmene få opplæring i bruk av, samtidig som det montert opp VHF-sendere for testing.
 
Hjelpekorpset har i det siste kjøpt inn en del nytt utstyr, mye takket være inntektene fra fjorårets 17. mai arrangement, samt tilskudd fra Finnmark Røde Kors. Selv om mye nytt utstyr er på plass trengs det hele tiden midler til vedlikehold av hus, hytte og kjøretøy.

Hjelpekorpset tilbyr førstehjelpskurs for bedrifter, og inviterer allerede nå bedriftene til å teste sine kunnskaper under kulturdagene........mer info kommer senere.

Hjelpekorpset har hele tiden behov for nye medlemmer, så går du med ønsker om å være med må du bare ta kontakt. Kenneth Johnsen er leder og Espen Johansen er operativ leder i Havøysund Røde Kors Hjelpekorps. Du kan lese mer om hjelpekorpset på www.hrkh.cjb.no
Rødekors
Svein Henry, Inge og Tom studerer sambandsutstyret. På det lille bildet ser vi Anniken, Espen og Kenneth.

Skjema