Historisk i Snefjord - kafé

Det var en historisk begivenhet og en urokkelig tro på framtiden som preget åpningen av "Utkanten kafé" i Snefjord på lørdag. Annfrid og Jan Petter Matheussen inviterte til storfest og begivenheten ble feiret og markert med stor festivitas.
utkant_cafe_01
Det har aldri vært kafé i Snefjord, så på den måten er dette en historisk begivenhet. Denne satsingen vitner om optimisme og et positivt syn på framtiden. Skolen er lagt ned, butikken er borte og posten er borte. Til tross for dette satses det.

Etter mange års planlegging og hektisk arbeid spesielt det siste halve året, åpnet Annfrid og Jan Petter Matheussen kafé i Snefjord. Innehaverne var lykkelige og slitne etter den første helga. Besøkstallet var over all forventning. Det ryktes at det var så fullt at noen vurderte å snu i døra på lørdagskvelden.

Det skal være kvalitet over tjenesten som kafeen tilbyr, spesielt viktig er maten som skal serveres.  Innehaverne har ansatt Britt Hansen på fulltid. Britt er utdannet kokk og er kjent for å trylle fram de deiligste matretter.

utkant_kafe_02
Åpningskvelden begynte med en tilstelning for ca. 30 inviterte gjester klokken 16.00. Alle disse inviterte hadde på en eller annen måte bidratt til at kafeen har blitt en realitet. Det vanket blomster og fine gaver, og gjestene koste seg med deilig mat. Fra klokken 19.00 var det åpent hus.

"Utkanten kafé" ligger innerst i Snefjorden ved utløpet av Snefjordelva, like ved den framtidige turistvegen og den første rasteplassen som turistvegprosjektet har etablert. De som besøker kafeen kan få med seg mange fine naturopplevelser som elvefiske og sjøfiske. Vi regner med at folk kan kjøpe fiskekort for Snefjordvannet og elva på kafeen. Det er fine jaktmuligheter i området. Jan Petter er ekspert på fluefiske, så dem som trenger litt veiledningen kan få det hos han nå når sesongen nærmer seg.

Vi regner med at dette er en drøm som har gått i oppfyllelse for innehaverne. Måsøy kommune håper at dette er et barn av turistvegen og den satsingen som gjøres mot turisme i kommunen. Annfrid og Jan Petter har flere planer, så etter en tenkepause regner vi med at nye prosjekt dukker opp. Kommunen ønsker å bruke kafeen som en "Turistveg agent" - et sted hvor reisende kan få informasjon om turistvegen og mulighetene videre langs vegen.

Kafeen har allerede tatt imot de første bestillingene på arrangement, og du kan komme i kontakt med "Utkanten kafé" på telefon 784 25 100

  • Flere bilder finner du her.

  • Skjema