Hjertesukk angående barnehagens lekeplass

Det nye uteområdet i barnehagen er til glede for barna, både på dagtid og om ettermiddagen/kvelden. Men av og til skjer det hærverk på lekeapparatene.

Vi har fått et kjempeflott uteområde i barnehagen etter at de nye lekeapparatene kom på plass sist høst. Og det er det mange av bygdas barn som også syns! Det er et yrende liv her på ettermiddagene! Barn i alle aldre bruker barnehagen som felles møteplass! Vi i barnehagen er glade for at de har et sånt fint sted å samles på til lek og samvær.

MEN!! Dessverre er det ikke alle som bruker uteområdet vårt med respekt.
Når vi kommer om morgenen finner vi søppel og plankebiter slengt overalt, og benker og matter er dratt utover. Luka til kjelleren er tatt vekk, og delvis ødelagt - sånn at både dyr og barn kan komme seg inn i kjelleren, men ikke ut igjen.
Videre har vi fått vite at barn/ungdommer hopper på taket på den fine nye bussen og politibilen vår, for å ødelegge!!
Sand er gravd vekk fra lekeapparater, slik at betongen de er festet, med er framme i dagen og er en fare for barn som skulle være så uheldige å falle ned.

Dette er ikke kjekt å oppleve! Og det er ikke fristende å stille barnehagen til disposisjon for  allmennheten når den ikke tas vare på, men behandles respektløst og utsettes for hærværk.

Vi ber om at alle som låner lekeplassen vår tar vare på den!! Sånn at den kan være like fin, og fortsatt innby til lek i lang tid framover.

Skolen og barnehagen har allerede tatt problemet opp med barna/elevene ”våre”. Nå ber vi om at også foreldre og foresatte snakker med sine barn og ungdommer, og at de holder et øye med det som foregår her på ettermiddagen.

Dersom dette hærverket fortsetter, må vi stenge barnehagens lekeplass på ettermiddagen, og nekte barna å leke her. Og det har vi ikke lyst til..

hilsen Nina Leonhardsen, styrer i Høtten barnehage

Skjema