Honning og hare

Honning og hare fra Rolvsøy på Borealis Matfestival i Alta

Siss Heidi Hansen representerer Rolvsøy og Måsøy kommune på Borealis Matfestival i Alta nå i helga.

De fleste kjenner vel nå til Siss Heidi Hansen på Gunnarnes som "Bidronninga", men Siss har i vinter jobbet med produktutvikling og har nå et nytt velsmakende produkt klart for presentasjon på Borealis Matfestival i Alta 7. og 8. mars.

Denne gangen er det haren hun bruker som råstoff og hun har etter grundig arbeid med produktutvikling i vinter fått fram et nydelig "Haresnack". Harekjøttet er honningsaltet og tørket og pent vakuumpakket i porsjonsposer på 50g.

Honning og hare fra Rolvsøy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Selve matfestivalen går av stabelen fredag 1200-1800 og lørdag 1030-1700 og Siss Heidi er spent på mottagelsen det nye produktet vil få på matfestivalen, hvor haresnacksen vil bli servert som porsjonsmat sammen med blåbær-kesam og potetlefse. Man kan også få kjøpt porsjonspakker både av harekjøttet og honning for å ta med hjem.

Det er mange småskala matprodusenter med på Borealis Matfestival og det vil være mye lekkert å få servert. Alt fra marinerte scampispyd til boknalam, bacalao, arktisk sjokolade og chili-fiskeburgere. Alt i små porsjoner, så du kan kjøpe 4-5 stykker og få smake på masse! Her er en fullstendig oversikt over hva de representerte produsentene har å by på.

Det skjer også andre ting på matfestivalen. Lørdag kl. 1330 braker det løs i sentrum! 6 hobbykokker fra ulike miljøer hentes for å kåre Norges bålkokk!! De får en halvtime til å lage bål, og etter en time skal de levere lekreste retter laget enkelt og greit over bålet. Og utfordringer er det nok av for deltakerne på denne delen av arrangementet: tema for årets første konkurranse er nemlig Sjømat fra Finnmark!

I samarbeid med Fylkesmannens landbruksavdeling og Høyskolen i Finnmark arrangeres det også fredag kveld et nettverksmøte for småskala matbedrifter. Her vil det diskuteres muligheten for et matnettverk i Finnmark, med fokus på markedsarbeid, distribusjon og produktutvikling.

Program for Borealis Vinterfestival som Boralis Matfestival er en del av finner du her på hjemmesidene til Alta kommune.

Skjema