Hytterenovasjon - høring

Måsøy kommune ønsker å gjeninnføre renovasjonsordningen for fritidsboliger. Måsøy kommune har i en tid arbeidet med å få på plass en ny renovasjonsordning og ønsker i den forbindelse innspill fra velforeninger og bygdelag på løsningen som er foreslått. Det er kort høringsfrist; 7. juni 2008.

Hovedprinsippet i den nye ordingen er at alle som eier fritidsbolig i Måsøy kommune skal delta i renovasjonsordningen, det være seg veiløse forbindelser og hytter som ligger i nærheten til vei eller annen offentlige kommunikasjonsløsninger.

 

Man ønsker å dele opp gebyret i 2 ulike soner. En sone (sone 1) for hytter som ligger i nær tilknytning offentlige kommunikasjonsløsninger, og en sone (sone 2) for veiløse forbindelser. Der gebyret vil være redusert i sone 2 i forhold til sone 1.

 

Pr. dags dato:   Gebyr sone 1, 1.415,- inkl. mva.

                        Gebyr sone 2,  707,50,- inkl. mva.

 

Områder i sone 1 

Alle fritidsboliger som ligger i en avstand inntil 3 km fra offentlig vei eller offentlige kommunikasjonsløsninger, samt områdene:

 

  • Krokelvdalen hyttefelt
  • Hamnedalen hyttefelt
  • Hamna i Ryggefjord

 

Områder i sone 2

Alle fritidsboliger som ligger i en avstand utenfor 3 km fra offentlig vei eller offentlige kommunikasjonsløsninger, her under Hjemsøya, sørsiden av Rolvsøya, Kobbefjord området,  Snefjord halvøya, og lignende områder.

 

Renovering av områdene

Renovering skjer ved at man leverer sitt avfall til den container som er mest hensiktsmessig å benytte, alle som deltar i ordingen vil få utlevert en egen nøkkel til containerne. Containerne plasseres på sentrale plasser i kommunen.

 

Tenkt container plassering:

·         Lillefjord

·         Krokelva

·         Småbåt havn i Snefjord

·         Allmenningskai på Ingøya

·         Kai på Gunnarnes

·         Kai på Måsøya

·         Småbåthavnen i Havøysund

 

 

Grovavfall

Alle som er deltar i renovasjonsordingen har adgang til å benytte seg av tilbudet om innhenting/levering av grovavfall gratis.

 

Høringsfrist er satt til 7.juni 2008.

 

Skjema