Idrettsstipend

Idrettsstipend

Finnmark fylkeskommune deler hvert år ut idrettsstipend til unge idrettsutøvere i alderen 16–25 år i Finnmark, eller som på en annen måte har tilknytning til fylket.

Idrettsstipendet skal bidra til å gi yngre idrettsutøvere inspirasjon og muligheter til videre satsing og personlig utvikling i sin idrett.

Stipendet er personlig. I søknaden er det fint om du viser til resultater du har oppnådd innen idretten og hvilke ambisjoner du har for videre satsning.

For søkere under 18 år, er det nødvendig med bekreftelse fra foresatte for at søknaden skal bli behandlet. Foresatte vil få automatisk beskjed om å gi samtykke når du har sendt inn din søknad.

Tildeling
Hovedutvalg for kompetanse vedtar hvem som skal motta stipend. Fordeling av stipend skjer på grunnlag av innkomne søknader. Utdeling av stipendet skjer under fylkestingets siste samling i desember 2024.
Ved fordeling skal det legges vekt på en rimelig spredning mellom de ulike idrettsgrener.
Utøverne kan bare motta stipendet én gang.
Mulighet for å søke stipend skal kunngjøres på høvelig måte. Kunngjøring og frist skal fastsettes til samme tid hvert år.

Vilkår
Kandidatene må være i alderen 16-25 år i konkurranseåret innen den aktuelle idretten, og være medlem av et idrettslag/skytterlag i Finnmark idrettskrets eller skyttersamlag i Finnmark.
Frist for å søke idrettsstipendet er 15. september. Det skal søkes via elektronisk søknadsskjema i fylkeskommunens søknadsportal. Søknaden skal inneholde en beskrivelse av resultater/prestasjoner det siste året. Utøvere som kan vise til topplasseringer nasjonalt og internasjonalt prioriteres.
Ved vurdering av tildeling skal det ikke tas hensyn til annen inntekt eller andre offentlige tilskudd.
Tildeling av idrettsstipendet baseres på en kvalitetsvurdering av innkomne søknader.

Det kreves ingen spesifikk rapportering for utbetalt stipend, men stipendmottakerne oppfordres til å holde Finnmark fylkeskommune informert om sine fremganger og utvikling innen idretten.

https://www.ffk.no/tjenester/stotte-stipend-og-priser/okonomisk-stotte-og-stipend/folkehelse-idrett-og-friluftsliv/idrettsstipend/

Kontakt:
Finnmark Fylkeskommune
Magnhild Stock, rådgiver
E-post: magnhild.helen.stock@ffk.no
Telefon:  92 24 86 74

Skjema