Invitasjon til samarbeid i Tufjord på Rolvsøya

Fjordlaks ved administrerende direktør har sendt ut følgende invitasjon til samarbeid.
I begynnelsen av januar 2006 etablerte Fjordlaks seg i
Tufjord på Rolvsøya ved å overta driften av Johs. Giævers anlegg og i april på
Ingøy ved å kjøpe Ingøy Fisk.  Disse kjøpene er en del av Fjordlaks'
strategiske satsing i Nord Norge.  I tillegg planlegger vi å etablere et
nytt saltfisksanlegg for hvitfisk i Tufjord i løpet av 2006.


Det planlagte anlegget vil ha et areal på ca 3.500
kvadratmeter og er forventet å produsere mellom 5.000 og 10.000 tonn saltfisk
per år.  Det vil sysselsette ca 40 personer i sesongen og færre,
hovedsakelig lokale, personer resten av året.  Anlegget er forventet å
motta 40-50 båter de mest hektiske fiskedagene og kanskje enda flere når vær og
vindforhold ikke gjør det mulig å fiske.


I forbindelse med Tufjord-satsingen ser vi det som svært
viktig å skape en attraktiv fiskerihavn med et levende samfunn bestående av våre
ansatte (både lokale og tilreiste), lokalbefolkningen og fiskere som besøker
anlegget/Tufjord.


I dag består det lokale tilbudet i Tufjord hovedsakelig
av et gammelt fiskemottak med få fasiliteter og tjenester. Vi ser derfor et
behov for følgende:


-Rengjøringstjenester: Tekniske bygg, både ute og inne (i henhold til offentlige krav), kantiner (både egne og drevet av samarbeidspartner), innkvarteringslokaler/sengetøy


-Kantine:
Matservering med flere måltider utover dagen: Ansatte, fiskere, turister, lokale
Levering av råstoff fra lokalt anlegg / lokale jegere samt koordinert via øvrig logistikk


-Butikk: Proviant/utstyr av alle slag til både fiskere og ansatte, aviser, snacks og tobakk, selge relativt rimelige matvarer, post og ordning av annen logistikk, koordinere kostnadseffektiv taxi / transport på øya, koordinere bunkringsfasilitet


-TV-stue / Velferd: Servering, storskjerm, rekreasjon / spill, telefon / computer


-Dusj, samt vaskemaskin- og tørketrommelfasiliteter


-Flytebrygger (utbygging og leie av disse): Turister, lokale, sjarker (fiskere vil da ha kort distanse til fasiliteter)


-Andre tjenestebehov som utvikles av dere over tid (dette brevet beskriver kun noen av våre idèer)


Flere av disse tjenestene eller tilbudene ligger utenfor vårt kjernekompetanseområde og vi søker derfor bistand fra andre, gjerne lokale, institusjoner som har større kompetanse og erfaring med slikt. Idéelt burde ett enkelt selskap kunne tilby alle de ovennevnte tjenestene og arbeide tett sammen med Fjordlaks, selvfølgelig på en kommersiell basis. Dette vil sikre alle parters interesser, ikke minst mht verdiskapning og sysselsetning i lokalsamfunnet.


Vi er klare for å inngå en avtale om levering av tjenester fra et slikt selskap. Basert på en slik tjenesteleveringsavtale burde samarbeidspartneren kunne søke om offentlig støtte og andre midler for å komme godt i gang. Om nødvendig kan også Fjordlaks bidra med finansiell støtte. Det er imidlertid mest naturlig at prosjektet frontes og kanskje eies av lokale interesser.


I begynnelsen vil det mest kostnadseffektive nok være at mange av de ovennevnte tjenestene drives ut av det opprinnelige fiskemottaket. Vi kan renovere og utstyre dette bygget for så å leie det ut til samarbeidspartneren. Alternativt kan vi stille bygningen til disposisjon og overlate renoveringen, utformingen og utstyringen til samarbeidspartneren (uten å ta leie). Dersom lønnsomhet og aktivitetsnivå tilsier det kan tjenestene muligens flyttes til et nytt bygg på et senere tidspunkt.


Vi ønsker å hjelpe den aktuelle samarbeidspartneren i gang og er åpne for å imøtekomme forslag til gjensidig gode løsninger og andre idèer for hvordan Tufjord kan utvikles til et mer levende øysamfunn.


Dersom dere er interessert i å jobbe sammen med Fjordlaks i Tufjord ber vi dere om å ta kontakt for å diskutere følgende (og andre temaer dere måtte ønske):


-Deres interesse, erfaringer og bidrag i et samarbeid, hva dere ønsker fra oss, hvordan dere ønsker å finansiere oppstart og drift, hvordan dere ønsker å koordinere arbeidet, hvordan dere ser for dere prosessen / tidstabellen med å få tjenestetilbudet i gang, hvem dere vil ansatte, hvordan dere ønsker å prise tjenestene: for eksempel kostnad pluss % påslag, hvilke problemer dere ser med å få dette på plass, hvorfor dere er den beste samarbeidspartneren.


Vi ber dere sende oss et grovt forslag om kommersielt samarbeid i Tufjord innen fredag 5. mai. Vi ønsker å komme i dialog kort tid deretter for å utvikle spesifikke planer samt skrive de nødvendige avtaler. Målet er få alt på plass litt ut på høsten, i god tid før neste sesong.


Vi ser frem til å høre fra dere. Dere kan gjerne sende en e-post til meg (sigurd.westerlund@fjordlaks.no eller min kollega Thomas Hilmersen (thomas.hilmersen@fjordlaks.no).


Med vennlig hilsen


Sigurd Westerlund


Administrerende direktør

Skjema