Kommunestyrets budsjettvedtak

Kommunestyret vedtok 12.desember Måsøy kommunes årsbudsjett 2006 og økonomiplan 2006-2009. Budsjettet i 2006 styrker pleie- og omsorgssektoren og det skal investeres for 24 millioner i torget, psykiatriboliger, flytebrygge på Måsøya og skolen. Videre skal det arbeides for at klippfisktørkeriet realiseres i Havøysund.
Kommunestyrets vedtak:


Kommunestyret vedtar det fremlagte økonomidokumentet som Måsøy kommunes årsbudsjett 2006 og økonomiplan 2006-2009.



Måsøy kommune har de senere årene hatt et høyt investeringsnivå, kombinert med god økonomisk drift.
Vi kan også konstatere at vi på alle områder har gode kommunale tjenester.
Måsøy kommune vil fortsatt investere, med det siktemål å holde aktiviteten oppe og å styrke næringsutvikling og nye arbeidsplasser.
De foreslåtte investeringsobjekt gjennomføres i 2006.

•Torget skal avsluttes i 2006.

•Måsøy kommune har utsatt bygging av 5 psykiatriboliger i ett år allerede og kommunestyret er av den oppfatning at bygging skal gjennomføres i 2006.

•Det er nå etablert nye eiere på fiskebruket på Måsøy. Det er derfor på sin plass at Måsøy kommune får bygget en ny flytebrygge på Måsøy, samt at dette realiseres så raskt som mulig.

•Skolen i Havøysund skal rustes opp til en tidsriktig og funksjonell bygning som tar utgangspunkt i elevenes behov.


Bygging av biblioteket må utsettes på grunn av vårt høye investeringsnivå. Kommunestyret mener at de grep som er tatt med hensyn til flytting av biblioteket kan forsvare dette.

For å kunne opprettholde det investeringsnivået Måsøy kommune har ligget på de siste årene, samt forebygge fraflytting, er det nødvendig å skape nye arbeidsplasser.
Kommunestyret ser at dette er enklere å realisere dersom det offentlige bidrar sammen med det private næringsliv. Måsøy kommune ønsker å være en aktiv part sammen med næringslivet for å realisere større prosjekt.
Både politisk og administrativ ledelse i Måsøy kommune skal derfor prioritere og arbeide for at klippfisktørkeri realiseres i Havøysund. Kommunestyret ser muligheter for et betydelig antall nye arbeidsplasser ved etablering av klippfisktørkeri.
Etablering kan skje gjennom enten:

•Et eget kommunalt foretak

•I regi av Måsøy Næringsutvikling AS

•Prosjektet underlagt Havøysund Havnevesen KF Måsøy

Kommunestyret pålegger rådmannen å komme tilbake til kommunestyret med løsningsforslag i løpet av 1.kvartal 2006.

Budsjett 2006 er stramt m.h.t. reserver og kommunestyret vil følge med og foreta eventuelle grep når det gjelder den budsjetterte post til renter og avdrag. En eventuell renteoppgang vil presse økonomien ytterligere. Budsjettreguleringer skal foretas flere ganger i året slik at kommunestyret kan følge med m.h.t. budsjettbalansen.
Selv om kommunen som organisasjon har akseptable rammer i 2006, så sier alle befolkningsprognoser at vi blir færre i Måsøy kommune. Det betyr mindre overføring fra staten til kommunen. Det er derfor nødvendig å ha en gjennomgang av Måsøy kommune som organisasjon. Hensikten er å vurdere om ressursbruken er riktig og gir best mulig effekt.

Nasjonal turistveg er en mulighet for Måsøy kommune som allerede har generert aktivitet. Både administrasjonen og det politiske nivå må arbeide videre for å gripe muligheter knyttet til turistvegen.

Et annet prioritert område for den politiske ledelse er å fortsette det langsiktige arbeidet for å realisere mudring av Havøysund havn.

Budsjett 2006 styrker pleie- og omsorgssektoren ytterligere, og sektoren har nå gode, kommunale ressursrammer. Det er allikevel et problem med for få plasser i forhold til behovet på Havøysund helsesenter. Kommunestyret vil komme tilbake med vurdering av utvidelse av antall plasser ved Havøysund helsesenter.

I løpet av vår/sommer 2006 ber kommunestyret om at teknisk etat foretar en befaring av veinettet i distriktet i Måsøy kommune, og kommer tilbake til kommunestyret med en rapport og en oversikt i prioritert rekkefølge for veiopprusting i distriktet.
Også vannkvalitet i distriktet må gjennomgås og kartlegges. Dette arbeidet legges til teknisk komite. Tufjord har 1.prioritet. Det er avsatt kr. 150.000
på teknisk etats budsjett.
Samferdselsmessig har Måsøy rammebetingelser som kan bli bedre både med hensyn til bussforbindelse og båtrutene.
Politisk ledelse skal følge denne sektoren opp overfor bevilgende myndigheter og forvaltende myndighet, Finnmark fylkeskommune.

Budsjett 2006 vedtas slik det er framlagt.

Skjema