Korrekt informasjon om Arctic View

Det har i det siste framkommet en del opplysninger angående Arctic View i Havøysund som medfører behov for korreksjon.
Driftsansvarlig Jan Eric Bengtson har aldri fått noen lovnader om lønn fra Måsøy kommune før han startet opp. Han mottok vaktmesterlønn  fram til oppstartdato 23.6.05. Etter det skulle hans inntekter knyttes til driften av Arctic View. Alle vilkår i kontrakten, som Jan Eric har underskrevet, kan leses på kommunens hjemmeside.

Jan Eric var bekymret for inntjeningen og i den forbindelse sa rådmannen at Måsøy kommune kunne drøfte en garantiordning opp mot 20.000 kr i måneden. Det er nok på dette punkt Jan Eric har misforstått. Han har nok trodd at han skulle få dette i tillegg til det han selv tjente på Arctiv View. Det er nok her den beklagelige og faktiske misforståelsen har oppstått.

En garantiordning var ikke aktuell da det faktisk var omsatt for 70.000 kr allerede den første helga på Arctic View.
Jeg beklager at en slik misforståelse har oppstått og jeg synes det er trasig, ikke minst fordi Jan Eric har gjort en fin jobb på Arctiv View.
Jan Eric har imidlertid valgt å si opp, men Arctic View vil bli drevet videre neste sesong.

Arctic View har et stort potensiale, både overfor turister og andre. Kommunen har allerede fått henvendelser fra interesserte drivere, så det ser ikke ut til at framtidig drift vil bli noe problem. Interesserte drivere vil kunne se på vilkårene for drift og vurdere om disse er av interesse. Det som ikke har vært, eller kommer til å bli aktuelt, er at Måsøy kommune skal betale noen for å drive Arctic View. Hvis det var tilfelle ville vi brukt våre egne ansatte som vi har lønnshjemler til.

Måsøy kommune er interessert i at de som driver Arctic View skal tjene penger. Derfor har vi også bundet oss til å vurdere innholdet i kontrakten. Det vil bli gjort på en slik måte at forhåpentligvis alle kan leve med det.


Ingalill Olsen
Ordfører i Måsøy

Skjema