IMG_0386

Månedsskriv fra ordføreren desember

Kjære innbyggere og ansatte i Måsøy Kommune. 

Nå som vi går inn i den mest stemningsfulle tiden ønsker jeg å rette en julehilsen til hvert hjørne av vårt lokalsamfunn og kommune. Desembermåned preges av samhold og refleksjoner, og det er rørende å se på alle tradisjoner vi fastholder på som bringer fram juleglede og julestemning i oss. Alt fra lørdagsbasarer, julekonsert i kirken, første søndag i advent med barnas dag og julegrantenning

Måneden som har gått har jeg vært på bedriftsbesøk og det har vært kommunestyremøter. 

Dersom det er bedrifter i kommunen som ønsker ordfører på besøk på nyåret, så oppfordrer jeg dere til å ta kontakt så vil jeg finne tid, jeg besøker også mer enn gjerne bedriftene ute i distriktet. 

Jeg har vært så heldig å få dele ut fagbrev til de som har oppnådd denne kvalifikasjonen faglig, noe som markeres høytidelig i Måsøy Kommune med kake og oppmerksomhet. Denne gangen var det 6 fagbrev som ble delt ut. 

Jeg vil og ønske vår nye kommunalsjef for teknisk Sigmund Andersen og økonomisjef Andreas Melsvik velkommen. 

 

Politisk oppdatering: 

Som en politisk oppdatering vil jeg informere om at budsjett 2024 og økonomiplan for 2024-2027 for Måsøy Kommune ble behandlet og vedtatt 14.12.23 i kommunestyret. Budsjettet representerer en plan for felles mål og forpliktelser i året som kommer. Vi har forsøkt omhyggelig å balansere behovene i samfunnet for å sikre at våre ressurser blir brukt på ansvarlig måte. 

Noen av tiltakene som kommunestyret har vedtatt i budsjettet er: 

  • Innføring av gratis kulturskole fra skoleåret 24/25 for barn og unge. 
  • Vi setter i tillegg av 500 000,- årlig i økonomiplan perioden til oppgradering av lekeplasser. 
  • Til utbedring av vannforsyning Rolvsøy har kommunestyret vedtatt at man bevilger nødvendige midler til prosjektet, og ber om at muligheter og kostnadsoverslag legges fram så fort som mulig, men senest innen kommunestyremøtet april 2024. Videre vedtar vi at utbedring må igangsettes, og inntil saken kommer tilbake til kommunestyret bes administrasjonen gjøre de nødvendige tiltak som trengs for å igangsette utbedringen. 

Protokoll kan leses her: wfdocument.ashx (acossky.no)

 

Fleksibussen som nå er blitt flakslodd? 

Bussfadesen virker å bli mer og mer surrealistisk, i forrige månedsbrevet nevnte jeg at fylket hadde vært på besøk og vi ante håp om bedring og garantier for endringer, først igår fikk jeg vite at bussen settes inn i fast rute igjen – men fylket har enda mye å gjøre for å bedre regulariteten.

Som ordfører er jeg nødt å nevne den utfordrende situasjonen vi står i angående buss- og rutetjenester. Det jobbes intenst opp mot fylket for å forbedre bussforbindelsene og rutetidene for innbyggerne. Jeg forstår det er en bekymring og frustrasjon for mange, og selv om situasjonen er fortvilende så er det en sak vi ikke gir opp. 

 

Det nye legekontoret

Det nye legekontoret skulle etter planen overtas på vårparten av 2024, hovedentreprenøren Kivijervi har meldt seg konkurs og alt arbeidet ble stoppet 19.12.23. Kommunen holder på å kartlegge å få full oversikt over hva som gjenstår av arbeid, og få på plass at dette blir ferdigstilt så raskt som mulig. Saken vil bli orientert om i neste formannskapsmøte.

 

Hva skjer i romjulen? 

Det er foreløpig flere aktiviteter i romjulen som man kan delta på. 

Andre juledag arrangeres det romjulsturnering i fotball. 

Biblioteket kjører i gang quiz, romjulssjakk og julefilmvisning. Se aktivitetskalenderen til kommunen for mer info. 

Det blir også quiz på kroa i romjula. 

Og etter mange års brakke er det endelig julerevy igjen! Måsøy show og revygruppe ble dannet i høst og de står for showet, mens Havøysund musikkforening arrangerer festen i etterkant. Her er billettene utsolgt og det blir en fullstappet samfunnsal med revyklare gjester.  

 

Nå som vi går inn i julehøytiden og vi står på terskelen for det nye året så vil jeg ønske alle innbyggere en riktig god jul og godt nytt år til dere alle.

 

Med vennlig hilsen, 

Stina Strande, ordfører 

Skjema