Månedsskriv fra ordføreren – mai

Månedsskriv fra ordføreren - mai

Mai måned er preget av mye ustabilt vær, og denne mai var intet unntak. Både boblejakken og piggdekkene kunne ikke pakkes bort før mot slutten, men det har også vært noen fantastiske maidager. Vi har nå gått inn i det som føles som sommerdager, og vi håper denne følelsen fortsetter ut sommeren.

Noen høydepunkter fra mai måned:

Kunstnerbesøk – Roni Horn 3. mai 2024
Vi startet mai måned med storslått besøk av Roni Horn og en stor gruppe med kunstinteressenter. Roni Horn har designet glasskuplene i kunstbygget på Ørahaugen. Dagen deres var organisert av galleriet Peder Lund i Oslo, og startet tidlig på morgen fra København med fly til Lakselv. Ved ankomst ved Havets Smak i Havøysund ble de møtt med vårt fantastiske barnekor, og for en velkomst dette ble for reisefølget. Havets Smak serverte en fantastisk lunsj og all honnør til kokk og servitører som ivaretok våre besøkende på en slik måte. Deretter endte dagen med besøk på kunstbygget og jeg tror vi alle ble smittet av dette kunstengasjementet de tilreisende utstrålte. 

Markering av frigjørings- og veterandagen 8. mai
Tradisjon tro ble det tale ved bautaen på utsiden av Havøysund kirke. Min første offisielle tale for innbyggerne, og på en så viktig dag. Vi var heldige med været, og det var positivt at så mange hadde anledning til å komme. Etter talen var det lagt opp til en markering på Måsøy folkebibliotek med diktopplesning, sang, kake og kaffe.

Norges Grunnlovsdag 17. mai
17. mai i Måsøy kommune er en dag som er sterkt preget av dugnadsånden i kommunen. Når det legges til rette for 17. mai feiring i Havøysund, på Ingøy, på Rolvsøy og i Snefjord er det tydelig at denne dugnadsånden er tilstede. Det er viktig å anerkjenne den gode innsatsen som lag og foreninger og øvrige innbyggere gjør i hverdagen for kommunen, og at vi sammen bidrar til et fellesskap som gagner alle om det er fastboende eller tilreisende.

Ingen tvil om at 17. mai i Måsøy kommune er en folkefest uten like.

Folkemøte bygdevekstavtalen 23. mai
Nå er bygdevekstavtalen mellom Måsøy, Hammerfest og Hasvik vedtatt av samtlige kommunestyrer, og signert av kommunal- og distrikts departementet. Det ble derfor lagt opp til et folkemøte for å presentere avtalen i Havøysund. Her var prosjektleder Johan Vaseli tilstede for å kunne presentere jobben som er gjort, og hva vi holder på med. Oppmøte hadde doblet seg fra sist folkemøte i Havøysund hvor hele 10 stk. kom for å delta. Det er et spennende prosjekt som vi alle jobber for at skal bli mer enn et skrivebords dokument.

Vi kan kanskje konkludere med at publiseringen av slike arrangement bør jobbes litt med.

I den forbindelse er jeg svært interessert i å få på plass en liten «database» med eposter til både lag og foreninger og næringsaktører for å sikre at vi når frem til alle på best mulig måte. Dersom det er ønskelig å motta slike henvendelser dere gjerne sende meg en e-post på ordforer@masoy.kommune.no slik at jeg får på plass en slik oversikt.

Politisk aktivitet i kommunen, måneden som har vært:

 • «Lån en ordfører» Måsøy folkebibliotek, tirsdag 7. mai, kl. 11:00-12:00
 • Styremøte i Måsøy Næring og Havn KF, mandag 13. mai
 • Politirådsmøte, tirsdag 14. mai
 • Representantskapsmøte Finnmark Miljøtjeneste IKS, tirsdag 21. mai
 • Folkemøte Bygdevekstavtalen i Havøysund, torsdag 23. mai
 • Styremøte i Måsøy Næring og Havn KF, mandag 27. mai
 • Hovedutvalgsmøte teknisk, tirsdag 28. mai
 • Hovedutvalgsmøte kultur og oppvekst, torsdag 30. mai
 • Dialogmøte med hovedutvalget for samferdsel, torsdag 30. mai
 • Representantskapsmøte IKA Finnmark IKS, fredag 31. mai

Politisk aktivitet, måneden som kommer juni

 • Vest-Finnmark Rådet, tirsdag 4. juni og onsdag 5. juni
 • Møte i kontrollutvalget, tirsdag 4. juni
 • Representantskapsmøte PPT Midt-Finnmark IKS, fredag 7. juni
 • Formannskapsmøte, tirsdag 11. juni
 • Folkemøte Bygdevekstavtalen på Ingøy og Rolvsøy, onsdag 12. juni
 • Kommunestyremøte, torsdag 20. juni

Avslutter med å ønske alle en fantastisk juni.

Med vennlig hilsen, ordfører, Ingrid Majala

Skjema