Måsøy boikotter finnmarksloven

Måsøy og kommunene i Vest-Finnmark Regionråd har vedtatt full boikott av finnmarksloven. Inntil videre vil kommunene kun følge jordsalgsloven.

Regionrådet hadde møte i Alta tirsdag 30. mai. Bakgrunnen for vedtaket i regionrådet er at Sametinget høyst sannsynlig vil vedta foreløpige retningslinjer for endret bruk av utmarka.

– Måten Sametinget har behandlet denne saken er en hån mot demokratiet og folk i Finnmark, uavhengig om de er samer, nordmenn eller kvener. Dette er en total overkjøring av grunnfestede demokratiske rettigheter, sier leder i Vest-Finnmark regionråd og ordfører i Kvalsund kommune, Ragnar Olsen til Altaposten.

Regionrådet vedtok blant annet følgende:
Vest-Finnmark regionråd reagerer svært sterkt på Sametingets overkjøring av Finnmarks befolkning i saken. En i tillegg hemmelig prosess som berører alle innbyggerne, og dette uten at kommunene og fylkeskommunen er blitt hørt. Sametinget har tatt seg til rette uten at det er utarbeidet en eneste konsekvensutredning av midlertidige retningslinjer. Dette synes regionrådet er useriøst.

Les mer om saken i Altaposten. og Finnmark Dagblad.

Skjema