Måsøy kritisk til Innovasjon

I en pressemelding beklager Måsøy industrieiendom KF at Innovasjon Norge foreløpig ikke har funnet det riktig å bidra i finansieringen av klippfisktørkeri i Måsøy. Dette til tross for at man gjennom de såkalte "Ernapengene" hadde gitt tilsagn om 2 mill kr. i støtte til et klippfisktørkeri i Havøysund.

 
PRESSEMELDING fra Måsøy industrieiendom KF: 

Måsøy Industrieiendom KF har i dag tegnet kontrakt med HURRE Norway AS, Nesbru, for bygging av industriutleiebygg i Havøysund.

Industriutleiebygget er på i alt 2340 kvm og har en pris på kr. 24.371.250,- inkl. merverdiavgift. Bygget skal benyttes til klippfisktørkeri og det er utleid for 20 år til Hermann Export AS, Havøysund. Etableringen vil bety en ytterligere styrking av fiskerinæringa i kommunen og tilføre flere nye arbeidsplasser.

Nord Norsk Byggekontroll AS er vår konsulent og skal utøve all byggekontroll under oppføringen.

Selv om investeringen har en relativ god finansiering beklager Måsøy IEKF at Innovasjon Norge foreløpig ikke har funnet det riktig å bidra i finansieringen av prosjektet. Dette til tross for at man gjennom de såkalte ”Ernapengene” hadde gitt tilsagn om 2 mill kr. i støtte til et klippfisktørkeri i Havøysund. Dette får oss som selskap til å stille spørsmål med Innovasjons regelverk og prioriteringer og om politikerne har det rette verktøyet for samfunnsutvikling for Kyst-Finnmark.

Kontaktpersoner:
Styreleder Arvid Mathisen  tlf 90523167
Daglig leder, rådmann Leif Vidar Olsen tlf 78424800

Havøysund, 13. juni 2006.
Arvid Mathisen
styreleder

Skjema