Måsøy skal bidra

Ordfører Ingalill Olsen sier til NRK Finnmark at det er viktig de 75 millionene som skal gis til kyst-Finnmark må skape flest mulig arbeidsplasser og i den forbindelse har Måsøy gitt sitt forslag til hva næringslivet i Måsøy kan bidra med.
Ordfører i Måsøy, Ingalill Olsen, sier kystkommunene i Finnmark nå må slutte med elendighetsbeskrivelsene.- Dette fører trolig til at ingen vil etablere seg i fylket, sier Olsen, som likevel vil ha sin del av de 75 millioner krisemillionene som staten nå har lovet de mest utsatte kommunene i Finnmark.


Måsøy har hatt en befolkningsnedgang på hele 45 prosent siden 1980 og arbeidsledighetstallene har vært blant de høyeste i Finnmark på 1990-tallet. Likevel prøver de å tenke offensivt og sammen med næringsaktørene i kommunen å finne løsninger istedet for å krisemaksimere.
- Vi er i hvertfall ikke i den situasjonen at vi ønsker å beskrive vår kommune med et negativt fortegn.


Selv om Olsen ikke vil være med i hylekoret vil hun gjerne ha sin del av de 75 millionene som nå skal pøses inn i kyst-kommuner i Finnmark som sliter i motbakke. Kommunen ber nå om et møte med kommunal og regionaldepartementet for å drøfte Måsøy-prosjekter med en kostnadsramme på over 200 millioner.
- Det er viktig at disse pengene skaper mest mulig arbeidsplasser og i den forbindelse har vi gitt vårt forslag til hva vi kan bidra med, sier Olsen. (NRK Finnmark, tirsdag 18.01.05)

Skjema