Nasjonal Turistveg - prosjektplan

Formannskapet skal behandles prosjektplanen for Nasjonal Turistveg på formannskapsmøtet onsdag 13. februar. Det har vært stille en stund rundt arbeidet med Nasjonal Yuristveg. Det er nå besluttet at kommunen skal overta en del av arbeidet. Administrasjonen har på bakgrunn av dette utarbeidet en prosjektplan for arbeidet med Nasjonal Turistveg i kommunen.
Etter planen skal samtlige veistrekninger nasjonalt ha sin godkjenning innen 2012.

I tillegg til arbeidet med rasteplassene langs veistrekningen har det lokalt kommet frem en rekke forslag til tiltak som vil kunne forbedre tilbudene og opplevelsen for turistene. Mange har engasjert seg sterkt i dette arbeidet, også fordi det har vært skapt forventninger om at det ville følge med midler til å gjennomføre flere av tiltakene. Dette har ikke skjedd.

 

Fra Nasjonal Turistveg sin side har man begrunnet dette med at midlene er der, men at en del av tiltakene som er foreslått enten har vist seg å bli for dyre eller ikke kvalifiserer for støtte fra prosjektet. På et møte den 23. oktober i fjor i Havøysund ble dette tatt opp. På møtet var representanter fra Nasjonal Turistveg, kommunen og lokalt reiseliv tilstedet.

 

Det var enighet blant deltakerne om at det er viktig å få igangsatt noen konkrete prosjekter og der det tydeliggjøres hva som Nasjonal Turistveg kan støtte økonomisk og hvilke tiltak som må finne andre finansieringsløsninger. I tillegg må det utvikles en tydelig profil for turistveien. Det foreligger en rekke forslag på tiltak som har kommet opp gjennom de tidligere prosessene, og som det kan gjøres en prioritering av. Samme gjelder det i forhold til tanker og ideer om en profil for turistveien og for Måsøy kommune som turistmål. Det videre arbeidet må ta tak i dette.

 

Deltakerne på møtet var enige om å organisere det videre arbeidet som et prosjekt med klare mål og fremdriftsplan. I tillegg til en styringsgruppe med syv medlemmer som vil ha det overordnede ansvaret for prosjektet samt en prosjektleder, settes det ned arbeidsgrupper med tre-fem medlemmer hver som skal komme opp med prioriterte tiltak. Det kan omfatte tiltak som prosjektet Nasjonal Turistveg vil kunne delta i økonomisk som infrastruktur, men også tiltak som ligger utenfor dette som aktivitetstilbud, men som vil bidra til å øke kvaliteten på opplevelsen for turister som besøker kommunen.

 

I prosjektet etableres det en arbeidsgruppe med ansvar for stedene langs turistveien inkludert Havøysund, en arbeidsgruppe for øyene Ingøy, Rolvsøy og Måsøy og en arbeidsgruppe for kunstprosjektet.  

 

Styringsgruppe (SG):

·         Ingalill Olsen, (PA)

·         Representant fra formannskapet

·         Representant fra formannskapet/teknisk komité

·         Edmund Mikkelsen jr., (PL)

·         Representant fra Nasjonal Turistveg

·         Representant fra Nasjonal Turistveg

·         Alfred Stabell, Måsøy Reiseliv AS

 

Arbeidsgruppe Havøysund:  

·         Lisbeth Seppola, kulturkonsulent

·         Leif-Vidar Olsen, rådmann

·         Egon Leonhardsen, teknisk sjef

·         Representant fra Snefjord/Slotten/Lillefjord

·         Edmund Mikkelsen jr., sekretær

 

Arbeidsgruppe Øyene:

·         Representant fra Ingøy

·         Representant fra Rolvsøy

·         Representant fra Måsøy

·         Edmund Mikkelsen jr., sekretær

 

Arbeidsgruppe Kunstutsmykning:    

·         Alfred Stabell, Måsøy Reiseliv AS

·         Representant NN

·         Representant NN

·         Edmund Mikkelsen jr., sekretær

 

Skjema