Ny logo til IKAF på norsk, samisk og kvensk

Interkommunalt arkiv Finnmark IKAF, vil med dette invitere videregående skoler i Finnmark til å komme med forslag til ny logo innen 07.04.08.

Interesserte kan kontakte oss snarest for mer informasjon se også vår hjemmeside www.ikaf.no.

Premiering: kr. 1000,- til den eller klasse i videregående skole som vinner.

IKAF er en arkivinstitusjon og samarbeidsordning mellom kommunene i Finnmark.
Formålet er å arbeide for at medlemskommunenes eldre arkivmateriale blir oppsporet, ordnet, katalogisert og sikret forsvarlig oppbevaring. IKAF er arkivdepot for personregistermateriale, eldre kommunale arkiv, elektroniske arkiv og privatarkiv.

Arkivloven pålegger kommunene å bevare sine arkiver slik at de dokumenterer kommunens virksomhet, bevares som rettslig dokumentasjon og kilde for forskning.. Arkivene skal taes vare på og gjøres tilgjengelig for ettertida og kommende generasjoner.
Arkivlovens definisjon av dokumenter er medium som lagrer informasjon for senere lesing, lyding, vising eller overføring. Det kan være alt fra papir, datafiler, lydfiler, film og bilde som dokumenter og inneholder informasjon.
Kravet : bevaring for ettertiden, krever tilpasset forholde for ulike medium. Papirarkiv krever  spesialrom, arkivdepot mens datafiler krever lagring på servere, CD-er på format som kontinuerlig oppgraderes til nye generasjoners dataspråk.

Tilgjengeliggjøring kan være innsyn i papirarkiv eller tilgang på digitaliserte dokumenter, eller arkivkataloger publisert på internett.

IKAF ligger i Lakselv i en 3-språklig kommune hvor veiskilt og annen offentlige informasjon gis på de 3 språkene norsk, samisk og kvensk. 4 av de 5 samiske kommunene i Finnmark er medlemmer av IKAF. Logoen må omarbeides eller lages i ny design og dette skal stå i logoen:

Interkommunalt arkiv Finnmark
Gielddaidgaskasas ràdju Finnmàrku
Finmarkun interkomuunaalinen arkiivi

Du finne søkeskjema her. 

Skjema