Tufjord3_150x112

Nytt vannverk i Tufjord

Formannskapet innstiller ovenfor kommunestyret 14. juni at det skal etableres et nytt vannverk i Tufjord basert på brønner. Kostnadsrammen settes til 4 millioner. I forbindelse med dette prosjektet må også vannforsyningen på Ingøy sikres.
Tufjord 3

Måsøy kommune ønsker å oppdatere Tufjord vannverk slik at det tilfredstiller drikkevannsforskriften i forbindelse med at det etableres utleie til turister, pub virksomhet, småskala matproduksjon, og at det etableres ny fiskeindustri i Tufjord.

Vannforsyningen på Rolfsøya består i dag av overflatevann som er hentet fra Fjordbotnvatnet.

Administrasjonen anbefaler at man anlegger et vannverk basert på brønner. Det begrunnes i hovedsak med å kunne forholde seg til et enklere anlegg, også overvåkingmessig, og lavere framtidige driftskostnader. Det vil også i ettertid være lettere å sikre nok vann.

Kostnader bør settes til kr. 4.000.000. Prosjektet finansieres med låneopptak på kr. 3.200.000, samt overføring fra drift. Prosjektregnskapet kan bli lavere dersom det viser seg at det er tilstrekkelig med få hull og at eksisterende ledningsnett ikke må skiftes.

Det må foretas grundigere undersøkelser hvor det skal bores etter vann - blant annet vurderinger av bergarter og/eller flyfotostudie for å anbefale borrested med prøveboring.

Tiltaket er ikke beskrevet i økonomiplanen, men vurderes som samfunnsmessig svært viktig.  Prosjektet skal i utgangspunktet være selvfinansierende, da Måsøy kommune vil få inntekter på vann i Tufjord.

Les hva Finnmark Dagblad skriver om saken.

Skjema