Odd med ny båt!

Odd Mikalsen har kjøpt seg ny båt. Han kom med den til Havøysund på torsdag. Båten ble hentet i Bodø og de brukte 38 timer i gangtid fra Bodø til Havøysund.

Nybåten finner vi på Havøysund Patentslipp. På styrhuset står det Charlie, men båten skal få navnet Runar etterhvert.  Slippen er i full gang med å montere mere utstyr. Linkveiler, setter og dekksbinger skal på plass så raskt som mulig, slik at båten kan være driftsklar om en uke.

Odd er i miljøet kjent som en drivar. Han forteller at han jobber hardt, noe som har resultert i pene overskudd. -Nå vil jeg ha en bedre båt hvor jeg kan jobbe lettere og mere effektivt. Han er en av de yngste i Havøysund som driver fiske hele året.

Båten kostet 2,2 millioner kroner uten kvote. Odd skal få overført kvotene fra gammelbåten Marlene. Runar er 9,99 meter lang og 4,07 meter bred. Den er bygd i 2005. Maxfart er 16 knop, mens marsjfarta er 9-10 knop. Båten er kjøpt for å få bedre comfort og en bedre arbeidsplass. Det er godt med nytt elektronisk utstyr ombord, til og med internett. Odd forteller at på Marlene kunne han kun ha 2300 kilo på dekket, mens på nybåten kan det være 4000 kilo.

Gammelbåten Marlene skal selges. Han har hatt denne båten siden 1994.

Odd i styrhuset_550x413
En stolt skipper viser fram nybåten.
Nybåten_550x413
Nybåten og gammelbåten side ved side ved kaia på Slippen.
Nytt utstyr monteres_550x413
Frank Jørgensen fra Slippen (til venstre)instruerer, mens Odd og Tor Gunnar får utstyret på plass.

Skjema