Forsiden/Politikk/Ordførerens hjørne
2023

Ordførerens hjørne 21. april

Denne uka har jeg vært på farten i Europa, og startet hjemmefra allerede søndag kveld.

Arctic Race of Norway hadde invitert vertskommunene til seminar i Brüssel og sykkelrittet La Fléche Wallone i byen Huy.
Uka ble delt opp i 2 dager reise og 2 dager i Belgia, før jeg var tilbake natt til fredag. Den første dagen ble tilbrakt i møterom på hotellet der partnere og vertskommuner fikk presentert seg og sine tanker rundt ARN. Så fikk vi en liten guidet tur i Brüssel, før vi avsluttet dagen med middag. Tidlig neste morgen ble det busstur til Huy hvor vi fikk se både dame- og herrerittet, og virkelig fikk oppleve stemningen og hvordan et slikt ritt rigges og arrangeres. TV-kameraer og politimotorsykler, helikopter og følgebiler, og heiende publikum fulgte rittene i strålende sol. Her sto virkelig byen på hodet – på en helt vanlig onsdag.
Det ble to hektiske dager, med mange nye idéer og tanker om hvordan vi kan legge opp vår aktivitet rundt arrangementet.
Jeg gleder meg til folkemøtet i mai, der vi sammen skal finne frem til sprelske påfunn som skal ende opp med en stor folkefest 19. august.

Samplan til Måsøy
Tirsdag morgen hadde jeg et Teamsmøte med KS og flere kommuner som skal besøke oss i starten av juni. Hvordan jobber vi, hva satser vi på, hvordan er vi organisert, hvilke utfordringer og muligheter ser vi hos oss?
Samplan er et etter-/videreutdanningstilbud i samfunnsplanlegging som støttes av KS, Kommunal- og distriktsdepartementet, Helse- og omsorgsdepartementet, Landbruks- og matdepartementet, Klima og miljødepartementet og Statens vegvesen. I år deltar planleggere fra ulike sektorer og nivåer og fra store deler av landet. Kursdeltakerne skal bruke dagene i flere kommuner til å gjennomføre et feltarbeid. Deltakerne er delt inn i fem grupper av 7-8 personer. Formålet med feltarbeidet er flere; dels skal deltakerne skaffe seg innblikk i forutsetninger og muligheter i den aktuelle feltkommunen, dels skal de prøve ut i praksis det de har lært i løpet av kurset/studiet.

Folkemøter - Bygdevekstavtalen
Vi vil gjennomføre en rekke folkemøter i kommunen, i forbindelse med at vi er blitt tatt opp som pilot-prosjekt hos Kommunal- og distriktsdepartementet.
Møtedatoene er satt opp, og vi vil komme tilbake med invitasjon med tidspunkt og sted:

  • 14. mai – Snefjord
  • 15. mai – Måsøy og Havøysund
  • 23. mai – Ingøy og Rolvsøy

Neste uke

  • Representantskapsmøte i PPT Midt-Finnmark
  • Representantskapsmøte Kystmuseene
  • Idrettskretsens fremtidskveld
  • Møte om kommuneplanens arealdel
  • Styringsgruppemøte - Bygdevekstavtalen

 

«Livet er som å sykle. Du må bevege deg for å holde balansen.»

Albert Einstein

 

God helg

Bernth R. Sjursen

Skjema