Forsiden/Politikk/Ordførerens hjørne
2023

Ordførerens hjørne 28. april

Vi nærmer oss mai, og den siste uka har vært fylt opp med forskjellige møter og utfordringer.

Det merkes godt at vi mangler folk i forskjellige funksjoner, og saker må derfor omfordeles eller utsettes. Dette gjør at man må prioritere de sakene som «brenner», og smøre seg med tålmodighet når det gjelder andre ting. Jeg både håper og tror at vi etter hvert vil få på plass ressurser ettersom søknadsfristene på stillinger går ut, og få maskineriet til å rulle godt.

 

Styringsgruppe ARN

Ordfører, kommunedirektør og daglig leder i Måsøy Næring og Havn KF utgjør foreløpig styringsgruppa for Arctic Race of Norway. Mandag hadde vi et møte for å systematisere det vi må levere i forbindelse med arrangementet, og de tekniske ressursene vi må ha på plass. Etter hvert vil vi få på plass personer som skal ha ansvaret for forskjellige funksjoner. Det være seg overnatting, veisperringer, folkefest, tekniske installasjoner, pynting, koordinering av frivillige, osv.

 

Administrativ organisering

Mandag hadde vi et nytt møte i gruppa som jobber med den administrative organiseringen, og når er vi begynt med detaljer for både ledergruppa og virksomheter. Det er mange oppgaver kommunen skal levere på, og for oss er det viktig å ha på plass lederne som skal ha ansvar for de forskjellige tjenestene. I tillegg er det mange fagområder som krever spesielt utdannet personell, der mange av disse vil få stabsfunksjoner. Målet for prosessen er å ha ei ledergruppe som har «fullt» ansvar, og dedikerte ansatte innen alle tjenesteområdene.

 

Representantskapsmøter

Tirsdag var det representantskapsmøter i PPT Midt-Finnmark IKS og Museene for kystkultur og gjenreisning i Finnmark IKS. I møtene ble årsmeldinger og regnskap/budsjett behandlet.

 

De uvurderlige

Tirsdag ettermiddag inviterte Finnmark idrettskrets til «Framtidskveld». Hvordan står det til med idretten i Måsøy kommune etter pandemien? Vi ser at mange har falt i fra den organiserte treningen, og at mange bruker idrettsanleggene uten å være medlem av idrettslaget eller skiklubben. Det betyr lavere inntekter til idretten og færre å fordele dugnadsoppgaver på, som igjen kan føre til at man f.eks på sikt kan miste både tilbud og den tradisjonelle 17. mai feiringen i Havøysund. 17. mai-arrangementet er like stort som tidligere, mens antall medlemmer i idrettslaget er nærmest halvert. De siste årene er det idrettslaget som har stått for arrangementet, og dette med engasjement og frivillighet kan kanskje være noe å tenke på for alle i kommunen. Ønsker vi at aktiviteter forsvinner, fordi sofaen er så god å sitte i?

De frivillige er uvurderlige for alle samfunn, og jeg oppfordrer foreldre til å stå opp for barns aktiviteter. Bli en uvurderlig du også! er en film du kan se ved å trykke på linken. Den sier noe om viktigheten av det frivillige arbeidet.

 

Kommunedirektør

En gjennomgang av søkere til stillingen som kommunedirektør viste denne uka at vi ved fristens utløp hadde fått 12 søkere. Nå starter jobben med å sortere, intervjue og innhente referanser. Ut fra søkerlista ser vi at flere kandidater kan være aktuelle, så dette blir spennende.

 

Evalueringsmøte MNH

Torsdag deltok jeg i et arbeidsmøte med Måsøy Næring og Havn KF, der styret og ansatte hadde en evaluering av foretakets rammer, organisering og arbeid. Det er mye som skjer, og også i havna er det knapt med folk til å ta seg av oppgavene. Hallvika fiskerihavn, havna i Tufjord, flytebryggeanlegg og redningsskøytekaia er bare noen av prosjektene som MNH er engasjert i.  

På næringssiden går mye tid bort til administrative oppgaver, samtidig som man skulle ønsket at man kunne vært enda mer ute for samtaler med næringsaktører der de møtes.

 

Neste uke:

  • Prosessmøte «Administrativ organisering»
  • Styremøte Visit Hammerfest
  • «Lån en ordfører» på biblioteket
  • Oppdateringsmøte med Arctic Race of Norway
  • Måsegg-festivalen på Ingøy

 

«Store oppgaver skal en begynne på, ikke tenke på»

Julius Cæsar

 

God helg

Bernth R. Sjursen

Skjema