Psykiatritjenestens Dagtilbud feirer

Psykiatritjenestens Dagtilbud på Hjertestua har eksistert i 1 år den 15.11.06. Vi markerer 1 årsdagen tirsdag den 14.11.06, kl. 11.00 til kl.14.00. Alle ønskes hjertelig velkommen.

Lurer du på hva Dagtilbudet er? Her er litt informasjon:

I henhold til Opptrappingsplanen for psykisk helse 1999-2008 er møteplass og et aktivitetstilbud til personer med psykiske plager et satningsområde. Den 15.11.2005 åpnet Måsøy kommune dagtilbud som har åpent hver tirsdag fra kl. 11.00 til kl.14.00.

 

Da alle har en psykisk helse å ta vare på, er vårt dagtilbud et åpent tilbud for alle som ønsker å stikke innom. Vi kaller det for nettverksbygging, og på den måten blir vi kjent med nye mennesker. Likevel er det sånn at noen ikke kommer fordi temaet er psykisk helse, og akkurat derfor inviterer vi til 1 års markering. Stikk innom å hils på oss! Vi er en gjeng med trivelige folk som ønsker å bli kjent med flere.

 

Vi ønsker spesielt at pårørende, samt politikere og offentlige ansatte som jobber og har ansvar innen dette feltet, stikker innom.        

 

Aktiviteter på Dagtilbudet

I hovedsak er det en sosial møteplass hvor vi møtes til prat, latter, deler gode og dårlige dager, drikker kaffe og spiser sammen. I tillegg er åpenhet om psykiske lidelser og plager et ukentlig tema. Markering av Verdensdagen for psykisk helse i oktober en viktig del da temaet psykisk helse markeres over hele Norge og i verden for øvrig.  

 

I det første driftsåret har det vært rundt 440 besøk på Dagtilbudet, noe som viser at det er behov for en slikt aktivitetstilbud.

 

Vi følger årskalenderen og har aktiviteter som passer til advent, jul, vinter, vår, sommer og høst. Vi har kreative aktiviteter som såpelaging, plakat/kortlaging, maling på gips, noen har med strikketøy etc. Det finnes spill tilgjengelig, og vi har internett. Av og til går vi tur sammen, vi har vært på grilltur ved Storvannet, dagstur til Kokelv og Snefjord, dagstur til Lakselv og årsmøte i Mental Helse, mørketidstreff i Hammerfest m.m      

 

Det første driftsåret har vært brukt til å bli kjent, og brukerne av tilbudet har kommet med ønsker om aktivitet, og etter hvert meldte det seg behov for å starte et lokallag Mental Helse.   I september ble det stiftet et lokallag Mental Helse Måsøy, og de har valgt et styre og 2 brukerrepresentanter til å sitte i kommunale fora som tar opp temaet psykisk helse. Mental Helse har, i samarbeid med LHL startet opp en gågruppe som er i aktivitet hver torsdag. Kom, bli med ! Gjengen møtes ved Hjertestua hver torsdag kl. 18.00.       

 

Mange trenger en møteplass, og vi håper at mange flere kommer innom. Benytt sjansen til å markere 1 års dagen sammen med oss tirsdag den 14.11.06. Vi er ellers på Hjertestua hver tirsdag fra kl. 11.00 til kl. 14.00, og i romjula treffes vi torsdag den 28.12 istedenfor tirsdag.

 

Hilsen fra alle som bruker tilbud, samt psykiatritjenesten i Måsøy.

Skjema